בכל סופשבוע אני מבקשת לגוון בקינוחים לארוחה המשותפת שלנו. את מתכון קינוחי הכוסות האלו קבלתי מקרובת משפחה צעירה ואימצתי מייד לקראת השבת. כמובן שניתן להגיש ואולי גם רצוי עם כפית גלידה וקפה קר.
בסיס הקינוח הוא עוגה. כמובן שהיא עוגה בפני עצמה ואפשר לקשט אותה בכל קרם כמות שהיא ולנהגישץ מי שבוחר לגוון יותר יהפוך את העוגה לקינוחי כוסיות מפתים כמו שהכנתי אני לסופ"ש הזה.
אופים את העוגה על פי המתכון שמעל ומצננים
חותכים לקוביות ומניחים בתחתית הכוסיות בגודל המתאים
מכינים את הקרם שמים שכבה של קרם עוד שכבת עוגה
ומקשטים מעל בשמנת מתוקה מוקצפת עם כפית נס קפה וכף סוכר
מרכיבי הקרם
250 גרם שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
1 כפית נס קפה
50 גרם שוקולד מריר
הכנת הקרם:
לבשל ב- בן מרי
לצנן במשל כל הלילה- 10 שעות לפחות או במקפיא ל- 3 שעות
להוציא להקציף.
קישוט
שמנת מתוקה מוקצפת עם כפית נס קפה וכף סוכר.
ריקי ברוך
חג פורים שמח💙💚💜
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה