יום ראשון, 15 באוקטובר 2017

קראנץ׳ שמרים ונוטלה ללא גלוטן - וגם בגרסה טבעונית





מסירה את הכובע בפניה ומתרגשת מהדבקות במטרה, ההעזה, ההתנסות ובעיקר מהתוצאה.
יערה בכורתי שרק לאחרונה עשתה את צעדיה הראשונים במטבח שהיה לרוב מושא לבזבוז זמן והטרדה מיותרת,
הסבה אותו למקום ביטוי של יצירה המשלבת אילוצי תפריט חסר חומרי גלם רבים מטעמי בריאות והפכה אותו  לכר של תעוזה ויצירתיות. 






אמש, אחרי שבקשה ממני שוב ושוב שנכין ביחד עוגת שמרים ללא ביצים וללא גלוטן והתייאשה מאי הנכונות שלי, החליטה יערה שהיא אופה את העוגה בעצמה. 
במטבח הקטן שלרשותה, לפי מתכון שאילתרה כדי שיתאים לדרישות התפריט והטעם שלה, 
הציגה לראווה מאפה בריאות מדהים, בניחוח משכר ובטעם מושלם. 

קבלו את עוגת הביכורים של יערה ברוך - קראנץ׳ שמרים נוטלה ללא גלוטן. 


לבצק שמרים:
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח ללא גלוטן
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
80  מ"ל (1/3 כוס) שמן
75 גרם (1/3 כוס) סוכר/אני החלפתי בסירופ מייפל טהור בכמות זהה
120 גרם רסק תפוחים
120 מ"ל (1/2 כוס) מים
קורט מלח
כפית תמצית וניל

למילוי טבעוני: מלית קינמון ופקאן
75 גרם (1/3 כוסשמן קוקוס200 גרם (1 כוס פחות 4 כפות) סוכר חום כהה1 כף גדושה קינמון טחון100 גרם אגוזי פקאן קצוצים.
הכנת המלית: ממסים את שמן הקוקוס ומערבבים יחד עם הסוכר והקינמון. 
שמים במקרר למשך כ-10 דקות עד שמתקבל מרקם נוח למריחה. 

בתמונה מלית נוטלה ושוקולד צ'יפס אך כמובן שאפשר להשתמש בכל מלית שתחפצו.

הסירופ: 3 כפות סירופ מייפל אמיתי + מעט מים רותחים
הכנת סירופ: בסיר קטן שמים את המייפל ומים ומחממים לרתיחה. מבשלים עוד 2-3 דקות לאחר הרתיחה ומסירים מהאש.


הכנת העוגה 
1. מערבבים בקערה קמח, שמרים, שמן, סוכר/מייפל, רסק תפוחים, מים, מלח ווניל ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.
2. מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים על משטח מקומח מרדדים ומורחים את הנוטלה. 
מפזרים עליה פצפוצי שוקולד צ'יפס.
כמובן שאם מכינים מילוי אחר מורחים מחצית מכמות המילוי על כל חלק ומגלגלים לרולדה הדוקה.
4. חוצים את הרולדה לאורך בסכין חדה (עדיף כזו שטבלתם במים חמים לפני כן) 
ויוצרים את צורת הבורג- תחילה לשלב את הרצועות זו על זו בצורת איקס, 
ואז לסדר את הבצק מהאמצע כלפי חוץ . כך גם בחלק השני של הבצק.
5. מעבירים לתבנית משומנת. מכסים את העוגות במגבת לחה ומתפיחים שוב.
6. אופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות במשך 25 דקות או עד שהן זהובות ותפוחות.
7. מברישים את בנדיבות את הסירופ מחזירים לתנור למשך כ-5 דקות על חום של 100 מעלות. 
8. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.













💗קרדיט מתכון ואפיה יערה ברוך













ריקי ברוך











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה