יום שלישי, 3 באוקטובר 2017

עוגת שכבות קרם גבינה וגזר



לקראת חג הסוכות חיפשתי שילוב יצירתי וטעים להכנת עוגת חג שאקח עימי אל סוכת השבט במושב. 
בהתייעצות עם הדור הצעיר הזכירה הבת שילוב של עוגת גזר וגבינה שטעמה פעם באחד מבתי הקפה בעיר.
אחרי חיפושים ממושכים ברשת, הרכבתי מתכון שישלב את שתי העוגות ושתי השכבות.

לאחר שסיימנו לאפות, לחתוך, להקציף לחבר, למרוח, לקרר לקשט ולצלם חרצה בכורתי :
בבית הקפה נראתה העוגה מרשימה ומוקפדת בשכבותיה, אבל טעמה של העוגה כפי שנתקבל כאן במטבח הביתי היה משובח הרבה יותר .

קבלו את שילוב השכבות מפתיע של עוגת גזר בחושה משובחת עם קרם גבינה  מה שהופך לקינוח חגיגי, מרהיב ומפנק. חג שמח










עוגת גזר

המרכיבים
200 גרם קמח כוס וחצי
3 כפיות אבקת אפייה
3 ביצים בטמפרטורת החדר
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
כוס (250 מ"ל) שמן
1 סוכר וניל
3 כפיות קינמון
שליש כפית מלח
200 גרם  גזר מגורר גס 4 גזרים בינוניים
50 גרם שוקולד לבן שבור
קליפה מגוררת מ-1 תפוז




אופן ההכנה:
מנפים ביחד לקערה רחבה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח. 
מוסיפים פנימה את השוקולד הלבן השבור ואת הגזר וגרידת התפוז. 
מערבבים היטב ויוצרים גומה במרכז.

מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר בעזרת המקצף ובמהירות בינונית-גבוהה למשך 7 דקות, כשהתערובת אחידה מוסיפים את השמן תוך כדי ערבול בזרם דק לאט ובהדרגה וממשיכים להקציף עוד 5 דקות עד שהתערובת מעט סמיכה (התערובת תראה דלילה). 
יוצקים לגומה שבמרכז תערובת הגזר ומאחדים את התערובות ביחד בעדינות בתנועות קיפול רק עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה.
אופים 40-50 דקות בתנור שחומם מראש 170 מעלות עד ששולי העוגה מתנתקים מהדפנות וכשקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי. 
במידה שהעוגה משחימה מדי במהלך האפייה מכסים בנייר אלומיניום רופף.
מצננים בתבנית 20 דקות, מעבירים סכין קטנה וחדה מסביב לשוליים, מפרידים וממשיכים לצנן.

 







קרם גבינה
מרכיבים:
450 גרם בלילה להכנת עוגת גבינה של השף הלבן (הבלילה מתוקה)
40 גרם אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל או שקית אחת 
50 גרם שוקולד לבן מומס 
מיכל 250 מ"ל שמנת להקצפה
לקישוט אגוזי מלך קצוצים (אני לא הוספתי)


ההכנה
בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוהה את בלילת הגבינה, אבקת סוכר והוניל לתערובת אחידה.
מוסיפים את השוקולד המומס ולאחד שהתערבב מוסיפים את השמנת המתוקה בזרם דק.
מקציפים עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.

הרכבת העוגה:
חוצים את עוגת הגזר במרכז ומניחים את השכבה התחתונה של העוגה על גבי צלחת הגשה.
מורחים עליה 4 כפות גדושות מהקרם ומיישרים
מניחים מעל שכבת עוגה נוספת ומורחים את כל כמות הגבינה
אם מחלקים את העוגה לשלוש שכבות מחלקים את כמות קרם הגבינה בהתאם
מצפים את העוגה ביתרת הקרם, מיישרים באמצעות פלטה מקשטים מעל ובצדדים באגוזי מלך קצוצים
שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 4 ימים.
העוגה במיטבה ביום שלאחר ההרכבה.




















💘קרדיט חשיבה, הכנה ועיצוב העוגה יערה ברוך 💘

ריקי ברוך







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה