יום שבת, 28 באוקטובר 2017

קציצות בקר ברוטב פיטריות





אני מרבה להכין קציצות בטעמים ורטבים שונים.
בני המשפחה אוהבים אותן מטוגנות שחורות, מבושלות ברוטב עגבניות או אפויות בשילוב ירקות שונים כמו אפונה, שעועית ירוקה או קישואים.

השבת חשבתי על אופציה שלא ניסית בעבר. 
הכנתי רוטב פטריות ובשלתי בתוכו את הקציצות. השילוב הניב חגיגה של טעמים וקצר מחמאות רבות. 

הגשתי עם אורז לבן וסלטים טריים.








המרכיבים
לקציצות
500 גרם בשר טחון טרי
בצל גדול קצוץ 
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח גס, פלפל גרוס, פפריקה מתוקה, גריל עוף
לערבב היטב ללוש מספר דקות ולהכניס לחצי שעה למקרר


לרוטב
בצל גדול 
חבילת פטריות טריות - לפרוס לרצועות 
קוביות תפוח אדמה גדול
מעט שמן
כף מרק בצל
פלפל גרוס 
כוס מים חמים


ההכנה
לקצוץ את הבצל לקוביות ולהזהיב עם מעט שמן 5 דקות 
לקצוץ את הפטריות ולהוסיף לבצל המטגן 
לפזר פלפל גרוס
בשלב זה הבצל מגיר נוזלים ויש להוסיף את הקציצות
אחרי 5 דקות נוספות להוסיף כוס מים חמים וכף מרק בצל ומספר דקות
להוסיף את קוביות תפוחי האדמה ולאחר רתיחה להנמיך ולכסות למשך 40 דקות לערך.
אם צריך עוד נוזלים ממליצה להוסיף חצי כוס מים רותחים.


👈לכבות את הלהבה ולחכות מעט לפני ההגשה, הטעמים משתבחים. 
וזכרו: כל טוויסט במתכון שאתם מכינים הופך לעוד גיוון בארוחה המשפחתית שלכם
לכו על זה!















השקופים בקציצה זה בצל!


תגובה 1: