יום שבת, 16 ביוני 2018

לבבות אלפחורס









היא רק בת 14 וכבר מפליאה להכין קינוחים מעולים בכל הזדמנות שרק אפשר. עוגות אפויות עוגות קרות, מיני מאפה, כוסות קינוח עוגיות, מוסים וגלידות כשהכל מוגש מדוייק, 
בצורה אסטטית ובטעם של עוד.

נעה, נכדתה המקסימה של אחותי הבכורה, בת המושב הממוקם על גבול הגדר "ההיא" או מה שנקרא בפי כל "עוטף עזה", הגיעה השבת ל"בראנץ השבט" עם קופסאת אלפחורס 
שכל חובב מטבח ישמח להגיש ובטח שלאכול. 
מדוייקים, עדינים ונימוחים הגישה אותם לשולחן הקינוחים והפתיעה (שוב) ביוזמה אישית והצלחה מעוררת השראה.







האלפחורס הן עוגיות עגולות שהמראה שלהן חגיגי גם מבלי שהן מקבלות אינטרפטציה אישית. 
כשהן הופכות ללבבות אלפחורס, פרי יצירת המופת של נעה, הן משובבות לב💗 תרתי משמע. 
*המתכון המקורי לקוח מספרה של קרין גורן- סודות מתוקים 2 
הכמות מספיקה ליצירת 45 עוגיות סנדויץ. 







המרכיבים:
לבצק
6 חלמונים
150 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר-3/4 כוס
קליפה מגוררת מלימון אחד
כוס וחצי קורנפלור (210 גרם)
כוס קמח (140 גרם)
חצי כפית אבקת אפיה
כפית שטוחה סודה לשתיה
רבע כפית מלח

למלית:
כוס ריבת חלב - 320 גרם
לקישוט:
כוס שבבי קוקוס




ההכנה:
במקסר עם וו גיטרה מעבדים את אבקת הסוכר והחמאה במהירות בינונית עד ליצירת תערובת קרמית.
מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומעבדים לתערובת אחידה
מנמיכים את פעולת המקסר מוסיפים את קליפת הלימון, הקורנפלור והקמח תוך כדי עיבוד הבצק, אבקת האפיה, הסודה לשתיה והמלח.

מרדדים, קורצים ואופים:
מחממים תנור על 180 מעלות
על ניר אפיה מקומח מעט, מרדדים את הבצק  לעובי חצי ס"מ קורצים לבבות בחותכן עוגיות (כמובן שאפשר גם עיגולים או כל צורת חותכן שתבחרו) 
מניחים באופן מרווח בתבנית על ניר אפיה ואופים עד שהן תפוחות ומתחילות להזהיב ולהיסדק בסדקים עדינים, 5-7 דקות, מצננים באופן מוחלט.

מניחים במרכז העוגיה כפית ריבת חלב, מצמידים מצידה השני עוגיה נוספת, מהדקים עד שריבת החלב יוצאת מעט מהצדדים, מפזרים בצלחת שטוחה שבבי קוקוס 
ומגלגלים כך שהקוקוס ידבק רק לריבת החלב.
מעבירים לקופסא סגורה.
העוגיות ראויות למאכל רק למחרת! ולמשך שבוע אם נשאר לכם בכלל...


















ריקי ברוך










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה