היא נכנסה אמש מורעבת ועייפה, ניגשה היישר למקום שידעה שהן מחכות לה. קציצות הירק שבקשה שאכין יצאו דקות מספר קודם לכן מהתנור והיא העבירה את המגש אל השולחן שהצטרף לסלט הירקות שחיכה לה עם קערית טחינה ללא שום.
את קציצות הירקות האלו ניתן להכין במנעד רחב של טעמים ושילובים. אפשר לאפות, אפשר לטגן או לצרוב על הפלנצ'ה. אני בחרתי לאפות.
לאחרונה אמצתי את תבנית השקעים שלי לצורך אפיית קציצות והתוצאות משובבות לב. (אנו אוכלים קודם בעיניים).
המנה מתאימה לצמחונים ולטבעונים. טבעונים ישתמשו בתחליף ביצה המוכר להם, קיים מגוון עשיר.
קציצות ירק אפויות
המרכיבים
בטטה מרוככת - אני עושה את פעולת הריכוך בסיר אדים
ברוקולי מאודה - גם בסיר האידוי אבל גם במים זה מצויין. חשוב לסנן היטיב.
חופן פטרוזיליה טריה קצוצה
3 שיני שום טרי קצוצות
בצל בינוני קצוץ - ללא הנוזלים
2 גזרים מגוררים
תפוח אדמה חי מגורר
4 קישואים מגוררים
עשבי תיבול ממטחנה
מעט מלח ופלפל גרוס, אפשר כף קטנה של אבקת מרק אני מוותרת.
1 ביצה
מעט פרורי לחם וגם פרוסת לחם מפוררת
כף קמח תופח - חשוב אם אופים אותן.
ההכנה
מכינים את כל המרכיבים, מוודאים שהבטטה והברוקולי מצוננים וללא נוזלים. זה חשוב מאוד!
בקערה גדולה מעבירים את כל הירקות המוכנים בהתאם לרשום מעל.
מוסיפים את הביצה, התבלינים, פרורי הלחם ופרוסת הלחם והקמח.
מערבבים היטב ומכניסים למקרר לשעה לא לפני שזורים מעל מעט פרורי לחם כי העיסה נוטה להגיר נוזלים.
אחרי שעה במקרר.
בתבנית שקעים עם מעט שמן -ממש מעט בתחתית כל שקע, יוצרים קציצות (זה קצת יותר עבה מלביבות) מכניסים לכל שקע, מטפטפים טיפת שמן מעל כל קציצה,
אצלי זו ממש טיפה אחת לצורך ההשחמה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים תחילה על 170 מעלות ולקראת הסוף על 200 מעלות.
הקציצות מוכנות כאשר הן נפרדות מהתחתית וצבען זהוב ויפה כמו בתמונה.
להיצא ישר מהתנור כדי שלא תהפוכנה לצמיגיות.
לכו על זה
זה בריא וטעים מאוד.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה