ניחוח משכר וטעמים שמזמן לא פגשנו מלאו את הבית וגדשו את ארוחת הערב שלנו כאשר הגיע משלוח הלחמים ממאפיית פת.
הצעירים ערכו את השולחן עם מבחר סלטים, ממרחים, ביצים וגבינות, פרסו אבטיח ומילון והזמינו את כולנו להצטרף לשולחן. לא ידענו מה לטעום קודם. הכל היה טעים ובעיקר בריא ומשובח.
בדרך חזרה מהצפון אתם חייבים לעצור במאפיית פת ולמלא את האוטו בניחוחות וטעמים שלא טעמתם כבר שנים.
עפר שטינבך, נכדו של אבא פת, מייסד "מאפיות פת" שפעלו בחיפה בשנים 1922-1953, חזר לשורשים, ופתח לאחרונה בחיפה מאפיית בוטיק חשמלית יפהפייה
"פת שטינבך – מאפייה חשמלית", בה הוא אופה מגוון עשיר של לחמי מחמצת מקוריים ומיוחדים, ללא שמרים וחומרים תעשייתיים. הלחמים נאפים בעיקר מקמחים מלאים
ומשובחים בטחינה גסה, תוך שימוש במחמצות שאור מחיטה, כוסמין או שיפון. שטינבך, שפיתח את המתכונים, גם העניק לכל לחם שם מיוחד משלו.
את הלחמים אפשר לקבל שלמים או פרוסים (הפריסה מתבצעת בו ברגע). בנוסף, אפשר ליהנות במקום גם מכריכים מיוחדים, מלאים בנדיבות בכל טוב!
שטינבך, 49, בעל תואר באדריכלות, תמיד אהב לבשל וכנצר לדורות של אופים, נמשך גם לאפייה. לחמי מחמצת החל לאפות לפני 11 שנים ולאחר ששב לחיפה,
מספר עפר: "יום אחד אמי ואני הבטנו בתמונות ישנות. ביניהן, מצאתי תמונה של סבי עומד ליד האוטו-לחם שלו, ועל האוטו כתוב 'א. פת מאפיה חשמלית'. אימא סיפרה שסבא היה מאוד גאה במלוש (מיקסר) החשמלי שהיה לו כבר בשנות ה-20 של המאה הקודמת. התרגשתי והחלטתי לקרוא למאפיה שלי – 'מאפיה חשמלית'. את הקמחים המיוחדים אני מזמין מ'הטחנות הגדולות של א"י', אותה טחנת קמח ממנה קנה סבי!'",
עפר שטינבך, נכדו של אבא פת, מייסד "מאפיות פת" שפעלו בחיפה בשנים 1922-1953, חזר לשורשים, ופתח לאחרונה בחיפה מאפיית בוטיק חשמלית יפהפייה
"פת שטינבך – מאפייה חשמלית", בה הוא אופה מגוון עשיר של לחמי מחמצת מקוריים ומיוחדים, ללא שמרים וחומרים תעשייתיים. הלחמים נאפים בעיקר מקמחים מלאים
ומשובחים בטחינה גסה, תוך שימוש במחמצות שאור מחיטה, כוסמין או שיפון. שטינבך, שפיתח את המתכונים, גם העניק לכל לחם שם מיוחד משלו.
מבחר הלחמים במאפיה
לחם ייחודי שנאפה בתבנית טרקוטה גלילית, ומיוצר מתערובת של קמחים מלאים מחיטה,
כוסמין ושיבולת שועל, בתוספת אגוזי קשיו, גרעיני דלעת, חמנייה ופרג. 22 ש"ח
⇓
לחם מקמח חיטה מלא, עשיר בתוספות של שיבולת שועל גסה, אגוזי קשיו,
לוז, מלך, גרעיני חמניות ודלעת ועגבנייה מיובשת. 22 ש"ח
⇓
לחם מקמח חיטה מלא, בתוספת פלפל חריף טרי. 22 ש"ח
לחמניות מקמח כוסמין מלא גס ומחמצת כוסמין, בציפוי אגוזים, גרעינים וזרעונים. 6 ש"ח
⇓
כיכר מחמצת אפויה בתבנית טרקוטה גלילית, עשויה מ- 100% קמח מלא גס
בתוספת עלי בזיליקום טריים, עגבניות מיובשות וצנובר. 22 ש"ח
⇓
עשוי מקמח "אמר" מלא 100% (זן חיטה קדום) ומחמצת כוסמין. 28 ש"ח
⇓
100% קמח מלא בתוספת אגוזי מלך מובחרים וחמוציות לא
מסוכרות. 22 שקל
⇓
לחם אגוזים עשיר
במיוחד.
100% כוסמין מלא גס שנטחן במיוחד עבורי.
כל כיכר מכילה כ100 גרם של אגוזים וגרעינים ביחס שווה. 24 ש"ח
100% כוסמין מלא גס שנטחן במיוחד עבורי.
כל כיכר מכילה כ100 גרם של אגוזים וגרעינים ביחס שווה. 24 ש"ח
⇓
לחם אגוזים
וגרעינים עם טעמים משתנים מכיל אגוזי
מלך גרעיני חמניה,
דלעת, טיפה קימל וכמון. 22 שקל
⇓
100% קמח ומחמצת כוסמין בתוספת אגוזי קשיו, גרעיני
חמניה, דלעת,
וקצח (בבצק) בעיטור גרעיני חמניה דלעת וקצח. 12 שקל.
⇓
את הלחמים אפשר לקבל שלמים או פרוסים (הפריסה מתבצעת בו ברגע). בנוסף, אפשר ליהנות במקום גם מכריכים מיוחדים, מלאים בנדיבות בכל טוב!
שטינבך, 49, בעל תואר באדריכלות, תמיד אהב לבשל וכנצר לדורות של אופים, נמשך גם לאפייה. לחמי מחמצת החל לאפות לפני 11 שנים ולאחר ששב לחיפה,
עיר הולדתו, וקצב ההזמנות גבר, החליט לפתוח מאפייה אמיתית.
הלחמים עשויים אך ורק מקמחים מלאים ומשובחים בטחינה גסה (של הגרעין בשלמותו),
הלחמים עשויים אך ורק מקמחים מלאים ומשובחים בטחינה גסה (של הגרעין בשלמותו),
מים, מלח ים אטלנטי ומחמצת שאור, ואין בהם שמרים או חומר תעשייתי כלשהו.
כל לחם נעשה בעבודה יד, וכל בצק מקבל יחס אישי הכולל התפחה איטית במשך 24 – 48 שעות
ולאחר מכן אפייה בתנור אבן. כמו פעם".
שטינבך עיצב את מאפייה בניחוח נוסטלגי: על הקירות תמונות ופריטים היסטוריים של משפחת פת.
שטינבך עיצב את מאפייה בניחוח נוסטלגי: על הקירות תמונות ופריטים היסטוריים של משפחת פת.
על המדפים ארגזי לחם ישנים מעץ ואמייל (גם לי יש כזה מבית חמותי) ומכונות ביתיות לפריסת לחם. הלחמים מוצגים באלגנטיות בארגזי לחם שבנה בעצמו.
הלחמים נמכרים בשקית נייר עם "חלון שקוף", שעליה מדבקה המפרטת את תכולת הלחם והערכים התזונתיים שלו. הכריכים הטריים מוגשים עם:
הלחמים נמכרים בשקית נייר עם "חלון שקוף", שעליה מדבקה המפרטת את תכולת הלחם והערכים התזונתיים שלו. הכריכים הטריים מוגשים עם:
גבינות משובחות, עלים ירוקים, פטריות, עגבניות, ממרחים מיוחדים ועוד.
משפחת פת הייתה בעלת מאפיות ועסקה באפייה דורות רבים בפולין. בשנות ה- 20,
חלת מחמצת קלועה ואיכותית
בהתפחה איטית של לפחות 24 שעות
מכילה קמח לחם לבן טחינה, שמן זית ומלח ים אטלנטי (אינה מכילה שמרים תעשייתים)-25 ש"ח
מכילה קמח לחם לבן טחינה, שמן זית ומלח ים אטלנטי (אינה מכילה שמרים תעשייתים)-25 ש"ח
משפחת פת הייתה בעלת מאפיות ועסקה באפייה דורות רבים בפולין. בשנות ה- 20,
עם עלייתה לארץ, הקימה בחיפה שתי מאפיות - בשכונת הדר ובשדרות ההסתדרות
(המאפייה ברחוב ההסתדרות העסיקה מעל 40 עובדים), שפעלו בשנים 1922 - 1953.
באותן שנים המשפחה הקימה גם את "קונדיטוריית פת" בירושלים,
שהכילה סליק גדול בתקופת המחתרות.
מספר עפר: "יום אחד אמי ואני הבטנו בתמונות ישנות. ביניהן, מצאתי תמונה של סבי עומד ליד האוטו-לחם שלו, ועל האוטו כתוב 'א. פת מאפיה חשמלית'. אימא סיפרה שסבא היה מאוד גאה במלוש (מיקסר) החשמלי שהיה לו כבר בשנות ה-20 של המאה הקודמת. התרגשתי והחלטתי לקרוא למאפיה שלי – 'מאפיה חשמלית'. את הקמחים המיוחדים אני מזמין מ'הטחנות הגדולות של א"י', אותה טחנת קמח ממנה קנה סבי!'",
ממוקמת ברחוב דרך יפו 28, חיפה.
פרטים והזמנות: בטלפון 04-6184881 או באתר
המאפייה פתוחה בימים ראשון-חמישי בשעות 08:00-18:00 ובימי ששי עד 14:00.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה