יש משהו מיוחד במפגש ארוחות הבקר בשבת שהופך אותו למדורת השבט המשפחתית שאנו אוהבים כל כך.
הבקר קמתי במצב רוח חורפי ולקראת הנסיעה למושב נכנסתי למטבח והכנתי לביבות חמות.
האלתור היה מהיר והתוצאה משובחת.
200 גרם גבינה צהובה מגוררת (חצי בעיסה חצי מעל)
100 גרם גבינה פטינה מגוררת או בלוגריה
2 ביצים
2 כפות קמח תופח
פלפל גרוס
תפוח אדמה מגורר גס
קישוא מגורר גס
גזר בינוני מגורר גס
טבעות בצל ירוק חצי כוס
ההכנה
מערבבים בקערה את כל המרכיבים למעט מחצית מכמות הגבינה הצהובה
משמנים מעט תבנית שקעים ומעבירים בכף את העיסה לשקעים
הלביבות אינן אמורות להיות גבוהות כמו מאפינס
מפזרים מעל כל לביבה מעט גבינה צהובה
אופים בתנור שחומם מראש בערך 12-15 דקות בחום 180 מעלות
מצננים ומגישים עם סלט, ביצים קשות, גבינות וכדומה.
שבת טובה
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה