יום רביעי, 28 בנובמבר 2018

קציצות דגים ברוטב עגבניות










כשהצעירים שלנו מגיעים באמצע השבוע לארוחת ערב "לא מכופתרת" אני יודעת שזה כרוך בהתראה קצרה וזמן ההתארגנות העומד לרשותי עד הגעתם הוא די קצר.
בימים שבשגרה תמיד ימצאו אצלי במקרר חומרי גלם שיהוו בסיס לתבשילים מהירי הכנה. בארוחות מהסוג הזה אני מגישה פסטות, פשטידות ודגים הנמצאים בהישג ידי והופכים לארוחת ערב מזינה וטעימה כמו שאני אוהבת.

מידי שבוע כשאני שבה עם  סלי הירקות הטריים ומארגנת אותם לפי ישן - חדש, אני מבשלת את העגבניות הרכות לתבשיל אדום פיקנטי. כולם אוהבים אותו מאוד כממרח, כבסיס לשקשוקה, כרוטב לפיצות, לפסטה וכמובן לקציצות עוף או דגים.
בארוחת הערב השבוע הכנתי קציצות דגים אפויות ברוטב עגבניות מתובל והגשתי עם פיתות טריות וסלטים. ארוחת הערב המשותפת הפכה את היחד שלנו - לחגיגה משפחתית בערבו של יום חול נוסף... 


















המרכיבים 
שקית קציצות דגים של "עוף טוב". (17 יחידות בשקית)

לרוטב העגבניות
10 עגבניות בשלות קצוצות לקוביות
קוביות מבצל בינוני
טבעות פלפל ירוק חריף
קוביות מפלפל גמבה 
2 שיני שום כתוש או קצוץ
מלח, פפריקה מתוקה, עשבי תיבול לטעם.
כף גדושה רסק עגבניות
נוזלים לפי הצורך. 
מעט שמן
לקישוט-עירית או פטרוזיליה קצוצה.



הכנה
מאדים במחבת רחבה עם מעט שמן את הבצל, הפלפלים, השום ומוסיפים פפריקה מתוקה.
קוצצים את העגבניות ומוסיפים למחבת. מוסיפים מעט מלח עשבי תיבול
מבשלים מספר דקות העגבניות מוציאות נוזלים וזה תורם לבישול.
אחרי 5 דקות להוסיף רסק עגבניות וחצי כוס מים לערך
לבשל על אש גבוה 2 דקות. להנמיך, לכסות ולתת לרוטב להתבשל עד שיקבל מרקם ממרחי. 

*בהתאם לצורת השימוש ברוטב אני נוהגת לעתים לטחון עם בלנדר מוט את הרוטב ולהשתמש בו לתבשיל המיועד.  בכל מקרה ניתן להשתמש ברוטב במרקם שנוצר וטעמו משובח.











דגים ברוטב עגבניות
1. לרסק את כל / חלק מהרוטב המוכן במתכון מעל באמצעות בלנדר מוט
2. להעביר את כל כמות הרוטב לקערת פיירקס חסינה מחום 
3. להטביע ברוטב את הקציצות המוכנות 
4. לכסות בניר כסף  ולאפות במשך מחצית השעה.
5. להסיר את הניר ולפזר עירית או פטרוזיליה קצוצים.










 

הרוטב מבעבע.












ששה מוצרים חדשים מושקים בימים אלו בסדרה חדשה מבית עוף טוב.
קבוצת 'עוף טוב' מתרחבת לענף הדגים ומשיקה מותג חדש - 'דג טוב', במסגרתו יימכרו ברשתות השיווק מוצרי דגים מוכנים לאכילה. המוצרים בסדרת 'דג טוב' החדשה עונים על ערכי התזונה הים תיכונית הנחשבת לבריאה ובשל כך מאומצת על ידי צרכנים בכל העולם. הם נהנים מיתרונות תזונתיים חשובים: תכולת החלבון בהם גבוהה והם מהווים תחליף בריא ומזין לצמחוניים הצורכים דגים. בנוסף, הם דלים בשומן ובקלוריות וקלים לעיכול.
פילה אמנון מצופה עשוי 100% נתח פילה דג (360 גרם, כ-3 נתחים באריזה)
במחיר מומלץ של: 31.90-35.90 ₪
נתחי פילה אמנון מצופה עשויים 100% נתח פילה שלם ( 400 גרם, כ- 12 יחידות באריזה)
במחיר מומלץ של: 31.90-35.90 ₪
מקלוני דג בציפוי צ'ילי, בטעם חריף מעודן (600 גרם, כ- 20 יחידות באריזה) 
במחיר מומלץ של: 27.90-29.90 ₪
מקלוני דג בציפוי צ'יפס, פריך ועסיסי (600 גרם, כ-20 יחידות באריזה)
במחיר מומלץ של: 27.90-29.90 ₪
קציצות דגים (600 גרם, כ-17 יחידות באריזה) במחיר מומלץ של: 27.90-29.90 ₪
קציצות דגים נורווגיות, מכילות סלמון (600 גרם, כ-17 יחידות באריזה)במחיר מומלץ של: 27.90-29.90 ₪







המוצרים בסדרת 'דג טוב' החדשה משווקים בכל רשתות השיווק והחנויות הגדולות.
כשרות: פרווה, כשר למהדרין בהשגחת הרב אד אוירבך, אב"ד טבריה.






























ריקי ברוך

















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה