מרק הוא שם נרדף לחורף. איך שלא נביט על זה תמיד נמצא בו נחמה לקור, לחיבוק, לקרבה בין בני הבית ולעוד רגע נעים לפני הצעד הבא של הלוז היומי.
את מרק הקטניות הזה קבלתי בהמלצת חברת "תבואות".
תבואות מציעה לחורף תערובת קטניות אורגנית למרק הכוללת מגוון עשיר של קטניות ודגנים אורגניים ובהם עדשים ירוקות, עדשים אדומות, אפונה ירוקה, גריסי פנינה, פולי אזוקי וחיטת כוסמין. התערובת מתאימה להכנת מרק, נזיד, תוספת חמה, תבשילים וסלטים.
הנטורופתית טל בן דוד, מציינת כי התערובת, המשלבת דגנים וקטניות, מספקת לגוף חלבון מלא מהצומח והיא גם עשירה בוויטמינים ובמינרלים. "בין השאר, התערובת מכילה ויטמינים מקבוצה B, ברזל, אבץ, סידן, כרום ומגנזיום. הדגנים והקטניות עשירים גם בסיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע ולהורדת רמות הכולסטרול והסוכר בדם", אמרה.
מרק קטניות חורפי
מצרכים:
1 חבילה של תערובת קטניות אורגנית למרק, של תבואות
2 בצלים, קצוצים גס
2 שיני שום, פרוסות
1 - 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
1 גזר, חצוי ופרוס דק
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
3 - 4 כפות שמן זית
1 - 2 כפיות מלח (להוסיף רק בסוף הבישול)
מים
מרק קטניות חורפי
מצרכים:
1 חבילה של תערובת קטניות אורגנית למרק, של תבואות
2 בצלים, קצוצים גס
2 שיני שום, פרוסות
1 - 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
1 גזר, חצוי ופרוס דק
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
3 - 4 כפות שמן זית
1 - 2 כפיות מלח (להוסיף רק בסוף הבישול)
מים
לגיוון: כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
עלים קצוצים של רוזמרין
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
כף אבקת מרק אורגנית
1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
1/4 כפית כמון
אופן ההכנה:
להשרות את התערובת במים כחצי שעה. לסנן, לשטוף ולסנן היטב, שוב.
בסיר מתאים לטגן את הבצל בשמן הזית. להוסיף את השום ולטגן להזהבה.
להוסיף את תערובת המרק והתבלינים חוץ מהמלח, ולערבב.
לצקת מים עד כדי כיסוי + 2 כוסות מים מעל גובה התערובת. להביא לרתיחה.
להנמיך את האש, לכסות ולבשל עד לריכוך הקטניות. בחצי השעה האחרונה, להוסיף את הגזר ותפוח האדמה (אפשר גם בסיר לחץ 30- 40 דקות).
להוסיף את המלח. לתקן תיבול.
* הערה: להכנת מרק יותר דליל, להוסיף עוד מים.
להגשה: לפזר מעט עלי פטרוזיליה.
מחיר לצרכן: 18.90 ש"ח לאריזה של 500 גרם.
כשר בהשגחת הרבנות מטה יהודה ובד"צ בעלז.
להשיג ברשתות וחנויות בתי טבע ברחבי הארץ.
לפרטים אתר תבואות
ריקי ברוך
אופן ההכנה:
להשרות את התערובת במים כחצי שעה. לסנן, לשטוף ולסנן היטב, שוב.
בסיר מתאים לטגן את הבצל בשמן הזית. להוסיף את השום ולטגן להזהבה.
להוסיף את תערובת המרק והתבלינים חוץ מהמלח, ולערבב.
לצקת מים עד כדי כיסוי + 2 כוסות מים מעל גובה התערובת. להביא לרתיחה.
להנמיך את האש, לכסות ולבשל עד לריכוך הקטניות. בחצי השעה האחרונה, להוסיף את הגזר ותפוח האדמה (אפשר גם בסיר לחץ 30- 40 דקות).
להוסיף את המלח. לתקן תיבול.
* הערה: להכנת מרק יותר דליל, להוסיף עוד מים.
להגשה: לפזר מעט עלי פטרוזיליה.
מחיר לצרכן: 18.90 ש"ח לאריזה של 500 גרם.
כשר בהשגחת הרבנות מטה יהודה ובד"צ בעלז.
להשיג ברשתות וחנויות בתי טבע ברחבי הארץ.
לפרטים אתר תבואות
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה