ט"ו בשבט הוא חג הפירות. בחג זה נוהגים לאכול מגוון פירות טריים ויבשים. הפירות היבשים הפכו לסימן ההיכר המובהק של החג ומגוון הפירות היבשים והפיצוחים הפכו להיות מזוהים יותר מכל עם חג זה. שף מוטי אזולאי, השף הראשי של מלון רימונים גלי כנרת, הנמנה על מלונות הכתר של רשת מלונות רימונים, מציע 2 מתכונים העושים שימוש בסמלי החג ומציע מאפה וחטיף מפירות יבשים ופיצוחים – עוגיות פיצוחים וחטיף WELLNESS (וולנס) ללא אפייה. קל להכנה בבית ומתאים לסדר החג.
200 גר' שקדים
200 גר' אגוזי פקאן
200 גר' קשיו
150 גר' חמוציות
200 גר' אגוזי לוז
200 גר' גרעיני דלעת
100 גר' שומשום
100 גר' תמרים
100 גר' תאנים
הכל טבעי לא קלוי
אופן ההכנה:
להכניס את כל סוגי הפיצוחים והפירות היבשים לקערה, להקציף 3 חלבונים של ביצה, להוסיף לתוך הקערה לערבב הכל לאיחוד החומרים,
יוצקים בעזרת כף לתבנית ומשטחים עם כף. אופים בתנור בחום 150 מעלות עד לקבלת צבע שחום
חטיף WELLNESS ללא אפיה
מצרכים:
75 גרם (1/2 כוס) שקדים לבנים קצוץ גס
50 גרם אגוזי פקאן
100 גרם שיבולת שועל
2 כפות זרעי פשתן2 כפות גרעיני חמניות
140 גרם (1 כוס) תמרים מגולענים עדיף מגהול
2 כפות זרעי צ'יה ניתן להחליף לשומשום
75 גרם (1/4 כוס) סילאן
60 גרם (1/4 כוס) חמאת בוטנים איכותית
60 גרם (1/2 כוס) חמוציות מיובשות
אופן הכנה:
חטיף WELLNESS ללא אפיה
מצרכים:
75 גרם (1/2 כוס) שקדים לבנים קצוץ גס
50 גרם אגוזי פקאן
100 גרם שיבולת שועל
2 כפות זרעי פשתן2 כפות גרעיני חמניות
140 גרם (1 כוס) תמרים מגולענים עדיף מגהול
2 כפות זרעי צ'יה ניתן להחליף לשומשום
75 גרם (1/4 כוס) סילאן
60 גרם (1/4 כוס) חמאת בוטנים איכותית
60 גרם (1/2 כוס) חמוציות מיובשות
אופן הכנה:
לוקחים תבנית אפיה עם נייר אפיה, עדיף שיבלוט מהצדדים מניחים בצד
קולים את הגרנולה במחבת משומנת. במעבד מזון, קוצצים גס את השקדים והאגוזים
מוסיפים ומערבבים את כל הפיצוחים היבשים וקולים במחבת לכ 10 דקות עד להזהבה
במעבד מזון קוצצים את התמרים, מוסיפים לקערת הפיצוחים הקלויים, את התמרים,
החמוציות, הסילאן, חמאת הבוטנים (לחמם שתגיע לרמה של קרם). משטחים ישר בתבנית המשומנת בנייר אפיה.
קולים את הגרנולה במחבת משומנת. במעבד מזון, קוצצים גס את השקדים והאגוזים
מוסיפים ומערבבים את כל הפיצוחים היבשים וקולים במחבת לכ 10 דקות עד להזהבה
במעבד מזון קוצצים את התמרים, מוסיפים לקערת הפיצוחים הקלויים, את התמרים,
החמוציות, הסילאן, חמאת הבוטנים (לחמם שתגיע לרמה של קרם). משטחים ישר בתבנית המשומנת בנייר אפיה.
מכניסים למקרר לשעתיים לפחות. חותכים לקוביות לכ 12 יחידות עוטפים בנייר חום עם חבל רפיה ומגישים לצד כדור גלידה וניל...
המתכונים באדיבות שף מוטי אזולאי ממלון רימונים גלי כנרת
הקפה עלי!
חג שמח
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה