יום ראשון, 6 בינואר 2019

פאי תפוחים בקווי וחמוציות לט"ו בשבט









השבוע החלטתי להכין פאי תפוחים ולשדרג את הבצק תוך שילוב קמח כוסמין וקמח אגוזי מלך
את המילוי העשרתי בחמוציות וקווי מיובשים שהרי ט"ו בשבט מעבר לדלת.
התוצאה הייתה חגיגה של חורף אמיתי עם תה מהביל במדורת השבט בסלון.













פאי תפוחים 

לבצק פריך
150 גר' חמאה רכה
כוס וחצי קמח כוסמין
חצי כוס קמח אגוזי מלך גריני-  greeny
שקית סוכר וניל
1 כפית אבקת אפייה
2/3 כוס סוכר
1 ביצה

ההכנה
ללוש הכל לבצק פרורים לא אחיד ולחלק לשני שליש ושליש
על גבי ניר אפיה לרפד קלתית בצק ולדקור אותה במזלג
*השליש הנותר יישאר לפיזור הפירורים מעל למלית.

לאפות עד הזהבה למשך 10 דקות לערך
להכין את המלית


למלית 
קוביות משמונה תפוחים קלופים
חצי כוס סוכר
3 כפות מים
חופן חמוציות
פרוסות קווי מיובש
מעט קינמון
כף מיץ לימון טרי סחוט


לאדות את התפוחים במחבת רחבה עם סוכר, לימון ומים עד שהם הופכים רכים
להשרות במים חמים את קוביות הקווי והחמוציות ולסנן כעבור מספר דקות 
להוציא את הקלתית האפויה מהתנור
לפזר מעליה את תפוחי העץ המאודים
לפזר מעט קינמון, קוביות קווי וחמוציות
לפורר מעל את שארית הבצק
לאפות עד הזהבה.

להגיש עם כוס תה לוהט
* מומלץ לאכול את העוגה בכפית כי הפירורים מעניקים לטעם להנאה כפולה. 





















מותג מזון הבריאות GREENY השיק מוצר חדש: קמח אגוזי מלך איכותי. הקמח, מתוצרת חברת "אלפא ג'י אייץ'" האוסטרית, מיוצר מ-100% אגוזי מלך שנבחרו בקפידה, ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל וחומרי טעם וריח.

הקמח עשוי מאגוזי מלך שהוצא מהם השמן. כ-20% מהקמח הוא סיבים תזונתיים. הקמח מעשיר את הטעם והמרקם של מאפים ומאכלים שונים. נהוג להוסיפו לכל סוג של קמח מובחר, כך שיחליף 15% - 20% מכמות הקמח במתכון. מתאים לעוגות, עוגיות, מאפים, לביבות, פנקייק ועוד. אפשר גם להוסיף כפית ממנו ליוגורט, עם קצת דבש. 








כשר למהדרין בהשגחת בד"צ בית יוסף.
מחיר: 30 - 35 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם. המוצר מוצע במבצע 1+1 עד סוף פברואר.
להשיג ברשתות טבע ומזון: שקדיה, נקודת טבע, שוק העיר, יוחננוף ובחנויות טבע מובחרות.


















ריקי ברוך












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה