שנים נהגתי להכין את הבקלווה לפי המתכון של אמא ומבצק עלים תוצרת בית. הרבה פיסטוק חלבי וסירופ סוכר נהדר. אני זוכרת את הניחוח שהיה מתפשט במטבח כשהתבנית יצאה לוהטת מהתנור וספחה לתוכה את הסירופ המתוק עד רוויה.
בסוף השבוע האחרון העלתה חברתי ושכנתי הנפלאה שלומית את הבקלווה שהכינה עם בצק פילו ואני התלהבתי ואימצתי את המתכון שהיא קבלה מחברתה תקוה. אתם יודעים איך זה עובד עם מתכונים, הם עוברים מ"יד ליד" וכל אחד מוסיף את הטאצ' שלו/ה עד שחוזרים להתחלה.
את הבקלווה הזו נפלא להכין לכל חג, בחנוכה, בט"ו בשבט ובכל עיתוי נכון שתראו. אצלנו עפו עליה.
כסו אותה בניילון נצמד כדי שלא תתייבש.
קרדיט תמונה ומתכון: שלומית לוי
המרכיבים
הבצק
חבילת דפי פילו של שהופשר כל הלילה במקרר.
120 גרם מזולה מומסת או חמאה (ללא מלח) כדי להבריש את דפי הפילו
המלית
500 גרם תערובת אגוזים גרוסים (שקדים, פיסטוק חלבי ופקאן)
2 שקיות סוכר וניל
2 שקיות סוכר וניל
מעט קינמון
לערבב יחד
הסירופ
הסירופ
כוס סוכר
כוס וחצי מים
גרדת לימון או תפוז
לבשל עד רתיחה בזמן שהבקלווה בתנור
הרכבת הבקלווה
בתוך תבנית פיירקס בגודל 30X25 להניח 3 דפי פילו ולהבריש בחמאה המומסת.
לפזר מתערובת האגוזים ולהניח מעל עוד 2 דפי פילו מוברשים.
לפזר שוב מתערובת האגוזים
להניח עוד 2 דפי פילו מוברשים ועליהם אגוזים. (סך הכל 3 שכבות אגוזים וארבע שכבות פילו.)
להניח 4 דפי פילו לכיסוי ולהבריש.
לחתוך למנות ולאפות ב175 מעלות עד השחימה
לצקת את הסירופ על הבקלווה החמה.
השבוע הגיעו להתנסות הבצקים המצוננים של שמרית. ארבעה סוגי בצק מוכן לאפייה ביתית המאפשרת אפייה קלה, נוחה ואיכותית, ללא צורך בהפשרה ולשימוש מיידי. שימו לב- ללא חומרים משמרים, ללא צורך בהפשרה ומגולגל בנייר אפייה.
בצק עלים מצונן ומרודד– בצק עלים ללא מרגרינה, מגולגל בנייר אפייה להכנה קלה ומהירה. רק להוציא מהמקרר, לפרוס על גבי תבנית האפייה, להוסיף מלית מלוחה או מתוקה ולאפות.
בצק פילו מצונן ומרודד– 14 דפי פילו מוכנים לשימוש, טריים לאורך זמן ואינם נקרעים בקלות. רק להוציא מהמקרר, להוסיף מלית מלוחה ומתוקה ולאפות.
משני סוגי הבצק ניתן להכין את הבקלווה שהובאה כאן מעל.
השבוע הגיעו להתנסות הבצקים המצוננים של שמרית. ארבעה סוגי בצק מוכן לאפייה ביתית המאפשרת אפייה קלה, נוחה ואיכותית, ללא צורך בהפשרה ולשימוש מיידי. שימו לב- ללא חומרים משמרים, ללא צורך בהפשרה ומגולגל בנייר אפייה.
בצק פילו מצונן ומרודד– 14 דפי פילו מוכנים לשימוש, טריים לאורך זמן ואינם נקרעים בקלות. רק להוציא מהמקרר, להוסיף מלית מלוחה ומתוקה ולאפות.
משני סוגי הבצק ניתן להכין את הבקלווה שהובאה כאן מעל.
עוד הגיעו להתנסות בצק פיצה מצונן ומרודד- בסיס לפיצה דקה המאפשר לשלוט על הרוטב והתוספות, רק להוציא מהמקרר, לפרוס על גבי תבנית האפייה, להוסיף רוטב ותוספות ולאפות. ניתן לעשות בבצק שימוש נוסף גם למאפים מלוחים. הבצק המוכן עבר מידית לידיו המיומנות של אלוף הפיצה המשפחתי- בני האהוב יניב.
ואחרון בארבעת הבצקים בצק פריך מצונן ומרודד– בצק פריך עשיר בטעם מעודן במיוחד, למאפים מתוקים, מגולגל בנייר אפייה לאפייה קלה ומהירה. רק להוציא מהמקרר, לפרוס על גבי תבנית האפייה, להוסיף מלית מתוקה לפני או אחרי האפייה.
ריקי ברוך
ריקי ברוך
אם בצק הפילו טבעוני, אזי המתכון יתאים בהחלט למשפחתי.
השבמחקבצק הפילו עשוי ממים, קמח, מים, עמילן תירס, מלח, חומץ
מחקלדעתי מתאים