יום ראשון, 17 בנובמבר 2019

סלט עוף בכרוב, לימון ושמן פרג








בתקופה האחרונה החלטתי לשלב טעמים חדשים במטבח. הרכש החדש שלי הוא שמן זרעי פרג המיוצר מזרעי פרג איכותיים. השמן מיוצר על ידי לחיצה קרה בטכנולוגיה חדישה ויתרונו היחסי שהוא שומר על כול המרכיבים התזונתיים והטעם הייחודי.
את סלט העוף הזה הכנתי לארוחת הצהרים שלי כי הוא מכיל את כל אבות המזון, משביע ובריא.











סלט עוף בכרוב, לימון ושמן פרג

לסלט
חצי ראש כרוב קצוך לפרוסות דקות
כוס פרוסות דקות או קוביות של חזה עוף מבושל (אפשר להקפיץ במחבת)
מעט מלח
מעט חמוציות ללא סוכר
מעט שקדים מולבנים
טבעות בצל ירוק טרי

לרוטב-
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
מלח
רבע כפית סוכר
חצי כפית דבש/סילאן
מעט חרדל גרגירים
רבי כוס שמן פרג בכבישה קרה
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
לקצוץ דק את הכרוב ולהעביר לקערה רחבה
לזרות מעל את המלח ולעשות את הכרוב כדי שיאבד נפח - לשטוף תחת מים זורמים ולנקז במסננת
להכין את הרוטב -
 לערבב יחד את  המרכיבים בצנצנת סגורה.
להעביר את הכרוב אל קערת הגשה, להוסיף את שאר מרכיבי הסלט לצקת את הרוטב ולהגיש.
















מותג מזון הבריאות האורגני GREENY מציג: שמן פרג עדין בכבישה קרה. השמן, מתוצרת חברת "אלפא ג'י אייץ'" האוסטרית, מופק מזרעי פרג מובחרים בתהליך של כבישה קרה, השומרת על ערכיו התזונתיים של השמן. שמן פרג בכבישה קרה נמצא בשימוש קולינרי ובריאותי אלפי שנים. הוא עשיר בערכים תזונתיים ובהם יוד, אומגה 6 ו-9, ויטמין E ועוד.  לשמן טעם עדין וארומה מעודנת, והוא מתאים לתיבול ולהוספה לסלטים וירקות מבושלים, על מאפים ותבשילים מוכנים ועוד. השמן אינו מתאים לטיגון. 
כשר למהדרין בהשגחת בד"צ בית יוסף.
מחיר: 45-40 ש"ח לבקבוק של 250 מ"ל.
להשיג ברשתות הטבע ומזון: קסם הטבע, נקודת טבע, לגעת באוכל, זמורה אורגני ובחנויות טבע מובחרות.






















ריקי ברוך

2 תגובות: