היות שממעטים לצרוך אצלנו קוסקוס, אני נוהגת לשלב אותו בסלטים ותבשילים כך שלא יעמוד כמנה בזכות עצמה. תוצאות של שילובים שונים כמו שתפגשו ברשומה זו מוכחים עד כמה טעים, מזין ומהיר הכנה הקוסקוס המשובח של dari.
בסלט הקוסקוס הים תיכוני שהכנתי אמש קיים שילוב בין ירקות עשירי סיבים ותוספת חלבון שהופך את הסלט למשביע. מה שברור הוא שהכנת הקוסקוס דורשת 5 דקות בלבד ושילוב הירקות והרוטב הופך אותם למנה מהירה, קלת הכנה, מזינה ומשביעה.
אני בחרתי את קוסקוס DARI. קוסקוס הוא סולת חיטת דורום כתוש שנוצר לכדורים זעירים. היא קטנה בהרבה בהשוואה לפסטה. כדי להכין את הקוסקוס יש להקפיד על הוראות היצרן על גב האריזה ואז להניח בצד שהקוסקוס יתקרר.
אני מוסיפה לסלט כמות נדיבה של פלפל אדום, בצל אדום, מלפפונים, עגבניות בשלות, זיתי קלמטה וגבינת פטה. עשבי תיבול קצוצים כמו נענע, בזיליקום ופטרוזיליה מוסיפים ניחוחות ריחניים, ואילו אורגנו מיובש מוסיף טעם ארצי. גרגרי חומוס מוסיפים מקור לחלבון צמחוני. כדי להחדיר טעמים ים תיכוניים, מכינים את הירקות. מוסיפים עשבי תיבול ופטה, גרידת לימון, מיץ לימון, חומץ, מלח ופלפל. מגישים לצד מנה בשרית או במנה בזכות עצמה.
הקוסקוס המשובח מיוצר במפעל DARI במרוקו - מהמפעלים הגדולים והוותיקים במדינה, המתמחים בקוסקוס. הוא מיוצר מחיטת דורום איכותית, ללא חומרים משמרים או צבעי מאכל והוא מתאפיין בצבע צהוב ובטעם אותנטי, הדומה לקוסקוס המסורתי המיוצר בעבודת יד. הקוסקוס מהיר ההכנה מוצע בשני גדלים של גרגירים – דק ובינוני ובשלושה גדלים של אריזות: 350 גרם, 500 גרם וק"ג.
אופן ההכנה פשוט וקל: מכניסים את תוכן האריזה לקערה, מוסיפים שמן זית ומערבבים. מוסיפים לקערה מים רותחים עם מעט מלח. מערבבים, מכסים ומחכים 5 דקות לספיחת הנוזלים. מסירים את המכסה ומאווררים את התוכן בעזרת מזלג.
הקוסקוס מתאים למגוון תבשילים ומאכלים: החל במרק הקלאסי הכולל ירקות וחומוס, עבור בתוספת למנה עיקרית או כמילוי לעוף או ירקות וכלה בסלט בשילוב ירקות, פירות, פירות יבשים או אגוזים ועוד.
מחיר: כ- 5.90 ש"ח - לאריזה במשקל 350 גרם ; כ-8.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם, כ-15.90 לאריזה במשקל 1 ק"ג.
כשר פרווה בהשגחת בד"ץ מהדרין הרב אברהם רובין ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
להשיג ברשתות השיווק ובמכולות ברחבי הארץ. ** קישור לתוכנית החיסכון
מצרכים:
5 עגבניות קטנות + בינוניות, אדומות ומוצקות
4 פלפלים ירוקים, קטנים, חצויים
4 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות
18 כפות קוסקוס "דארי", מוכן לפי ההוראות
6 שיני שום, כתושות
4 כפות פטרוזיליה ו/או כוסברה, קצוצה
1- 2 גזר, מגורר דק
1/2 כפית מלח
1/3 כפית פלפל ארבע העונות
4 + 3 כפות שמן זית
לחמם תנור ל-200 מעלות
לחתוך את החלק העליון של העגבניות – ולשמור
להניח אותן הפוכות על מגבת נייר
לטגן ולהזהיב את הבצל ב-3 כפות שמן זית
לערבב קוסקוס עם עשבי תיבול, שום, מלח ו-2 כפות של שמן. לטעום ולתקן תיבול. אם חסר שמן – להוסיף עוד כף או שתיים, לפי הצורך
למלא את העגבניות והפלפלים בתערובת. לפזר מעל את הבצל המטוגן
להניח את הירקות הממולאים בתבנית מתאימה לתנור. לשים בצדי התבנית את הכיפות של העגבניות
לאפות כ-15 דקות, עד שהחלק העליון של המלית מזהיב יפה והבצל משחים מעט
** בתוכן העגבניות אפשר להשתמש להכנת סלט
** מעל לירקות אפשר לפזר גבינה צהובה, מגוררת
** בהגשה: מומלץ לכסות את העגבניות בכיפות שהוסרו.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה