כבר 30 שנה שאני מכירה את "בית הקפה המשובח "רביבה וסיליה" השוכן במרחק רחוב וחצי מבית. שנים רבות אני מגיעה מידי בקר לקבל את הקפה המדויק שמגישים לי במקום בנאמנות , וגם מבלי שאצטרך לפרט את : חם, דל עם הרבה קצף וסוכרזית. בחלק מהבקרים תלוי במוזה שלי הקפה מלווה בקרואסון שקדים, עוגיית מאקרון או בראוניז שהם רק טיפה בים מכל המבחר המשובח שמציעה הקונדיטוריה הטריה במקום. למי שטרם הגיע לסניף ברמת השרון אשמח לומר שהוא פתוח לציבור גם בימי הקורונה ותוכלו לרכוש במקום מבחר מיני מאכלים, עוגות ועוגיות, מאפי שמרים, שמן זית, יינות, לחמים ואפילו צמחים כלים ופרחים שלא תמצאו בשום מקום אחר. אני על הקפה שלי שם- לעולם לא מוותרת.
בעוד עשרה ימים נציין כאן את יום ההולדת של בכורתי שחל ביום האהבה - valentine's day היום הכי רומנטי בשנה. לרגל היום הרומנטי חברו מעדניית רביביה וסיליה וחברת "מלח הארץ" לשיתוף פעולה המסמל את יום האהבה. שילוב מנצח בין מתוק למלוח!
לרגל חג האהבה רביבה וסיליה יציעו הרכבת מארזים, אשר יכללו את בראוניז מלח ההימלאיה וכמובן את מגוון המאפים והמתוקים המוכרים והאהובים. יוצעו גם מלחיות ומטחנות מלח של מלח הארץ ויחולקו מתנה מלחיות מלח הימלאיה דק.
המלחייה החדשה המכילה מלח הימלאיה דק, באה לאור הצלחתה הגדולה של סדרת ההימלאיה של מלח הארץ והביקוש הרב לה היא זוכה, זאת במקביל למגמה הקולינרית העולמית בה המלח הורוד נחשב למלח ייחודי ומוערך על-ידי שפים וחובבי הבישול והקולינריה. כעת, המלחייה החדשה, המכילה מלח הימלאיה דק, מאפשרת שימוש נוח ונגיש בבישול עם המלח האהוב.
מחיר מארז בראוניז: 42 ש"ח מחיר מלחיות ומטחנות מלח החל מ:9.9 ₪להשיג במעדניות של רביבה וסיליה: תל-אביב- ניסים אלוני 10, רמת השרון- המייסדים 1
מתכון בראוניז שוקולד ומלח הימלאיה ורוד "מלח הארץ" של רביבה וסיליה
מצרכים להכנת תבנית בגודל 25 על 35 ס"מ:
250 גרם חמאה
350 גרם שוקולד מריר
חצי מנת אספרסו ארוך
3 ביצים במידה L
400 גרם סוכר
245 גרם קמח
5 גרם אבקת אפייה
3 גרם מלח הימלאיה ורוד של מלח הארץ
אופן הכנה:
ממיסים את החמאה והשוקולד בבאן מארי.
כשהתערובת חמה מוסיפים לה את האספרסו ומערבבים היטב.
במיקסר עם וו בלון מקציפים ביצים וסוכר לתערובת בהירה ותפוחה, כ-10 דק'.
מוסיפים בהדרגה לביצים את תערובת השוקולד, כשהיא חמה, תוך ערבוב.
מוסיפים את היבשים שעורבבו היטב, למיקסר באותו האופן, מערבבים רק עד שאחיד.
מוודאים שלא נותרו גושי קמח על-ידי ערבוב ידני עם קלף ועם מטרפה.
מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת עם נייר אפייה ומיישרים מפזרים לקישוט מלח הימלאיה ורוד למעלה.
אופים את העוגה בתנור שחומם ל- ⁰150 למשך 30 דק', עם סיבוב באמצע האפייה.
הימלאיה של "מלח הארץ", המופק מסלעי מלח מהרי ההימלאיה, מאופיין בטעם מעודן יותר ממלחים אחרים. גבישיו הגסים מיועדים לשימוש בזריה או בצליה ולקבלת מרקם פריך וגבישיו הדקים (לאחר טחינה) מיועדים לשימוש בבישול. גבישי הימלאיה הוורודים מתאימים לתיבול, בישול, צליה, וזריה בכל סוגי המזון. בנוסף לכל התועלות שלהם, מדובר בגבישים יפהפיים התורמים לקישוט ועיטור מנות שונות. במלח הארץ מקפידים לציין כי בדומה לכל מקור נתרן אחר, כך גם בשימוש בגבישי הימלאיה, יש להקפיד על צריכה נבונה ומאוזנת.
מלחיית הימלאיה של 'מלח הארץ' מכילה 250 גרם, ובכשרות רבנות. ניתן להשיג בכל רשתות השיווק.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה