"עַל-כֵּן הַיְּהוּדִים הַפְּרָזִים הַיֹּשְׁבִים בְּעָרֵי הַפְּרָזוֹת, עֹשִׂים אֵת יוֹם אַרְבָּעָה עָשָׂר לְחֹדֶשׁ אֲדָר שִׂמְחָה וּמִשְׁתֶּה וְיוֹם טוֹב וּמִשְׁלֹחַ מָנוֹת אִישׁ לְרֵעֵהוּ."
משלוח מנות היא אחת מן המצוות הנוהגות בפורים. על פי מצווה זו, על כל אדם לשלוח בפורים לרעהו מנות מזון, לפחות שתי מנות, לאדם אחד לפחות. מטרתה של המצווה, כפי הנראה, היא ריבוי האחווה והרעות בעם ישראל בין איש לאחיו בחג זה. "וּמִשְׁלוֹחַ מָנוֹת אִישׁ לְרֵעֵהוּ וּמַתָּנוֹת לָאֶבְיוֹנִים" (אסתר ט, כב).
פורים תשפ"א מתקרב בצעדי ענק, וכמו בכל שנה גם השנה אני שמחה להכין משלוחי מנות טעימים ומאפי בית כדי לחלק לחברים, למשפחה ולמקורבים לנו לקראת החג. השנה החלטתי להכין מאפים מגוונים ולשלב בהם קמח כוסמין כדי להעשיר את טעמם ולוודא שהם בריאים יותר מבעבר. לשם כך בחרתי את קמח כוסמין מלא אורגני של חברת "תבואות". נכנסתי למטבח והתחלתי לאפות.
מתכון לאזני המן מקמח כוסמין מלא אורגני באדיבות יערה כהן איכילוב, נטורפטית
מצרכים:
כוס וחצי קמח כוסמין מלא אורגני של "תבואות"
חצי כפית אבקת אפייה
2 כפות סוכר קנים
חצי כוס חלב צמחי או רגיל לא מתוק
2 כפות שמן קוקוס
למלית תמרים:
לטחון במעבד מזון:
2 כפות ממרח שקדים
5 תמרים מושרים קלות במיל חמים, ללא גלעין.
חצי כפית תמצית וניל
למלית שוקולד: לשים בכל אוזן המן קוביית שוקולד מריר איכותי (60% מוצקי קקאו ויותר.)
ההכנה:
להכניס את כל החומרים היבשים לקערה ולערבב.
להוסיף לקערה את החלב ושמן הקוקוס ולערבב לאיחוד החומרים.
לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולצנן במשך חצי שעה במקרר.
לרדד את הבצק על משטח מקומח ולקרוץ עיגולים.
לשים כפית מלית או קוביית שוקולד במרכז כל עיגול ולקפל לצורת משולש.
לאפות 20 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות
לצנן על גבי רשת.
קרדיט צילום יערה ברוך |
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה