אני מבשלת ומתבלת עם תבליני נפטון. לכל תבלין יש את היעוד שלו ולכל מנה יש את שילובי הטעמים שאני נוהגת לחבר כדי לקטוף את המחמאות הכי משמחות. ללא תבלינים ראויים תהיינה המנות פחות אטרקטיביות ופחות טעימות גם אם נחשוב אחרת.
לכבוד חג הפסח שנמצא כבר מעבר לפינה, מציעה חברת נפטון מבחר תבלינים וממרחים משובחים וכשרים לפסח. התבלינים ללא חומרים משמרים וללא מונוסודיום גלוטומט. תוכלו כמוני להכין מהם עוף, בשר, סלטים, מאפים מלוחים, דגים, ירקות מבושלים או קלויים וכמובן מתבלים. עיניכם הרואות הכנתי בתמונות המצורפות מוסקה ועוף עם תערובת טוסקנה, ממרח אריסה ותבלין לשווארמה.
תערובת טוסקנה:
היא תערובת תבלינים מיוחדת להכנת סוגי מנות בהן עוף, בשר, דגים, פסטה, תפוחי אדמה, אורז קינואה ועוד. התערובת כוללת: שמן, שום גבישי, פפריקה מתוקה, רוזמרין ומלח ים.
תערובת לתיבול פלפל לימון:
התערובת מכילה פלפל שחור גרוס ולימון מיובש היא מתאימה למאכלים קרים כמו חמים, בשריים, צימחוניים וחלביים. גוונו בהם כיד הדמיון הטובה ותרגישו את ההבדל.
ממרח אריסה מתוקה:
אני שלבתי את הממרח ברוטב העגבניות שבשלתי במשך שעות להכנת המוסקה. האריסה מתאימה למאכלי בשר וחלב, מאכלים צמחוניים ונהדרת בכריכים. בין השאר מכילה האריסה-שמן קנולה, פלפל אדום יבש, תבלינים, סוכר ומלח.
תבלין שווארמה:
מתאים לעוף, פרגיות, חזה עוף, בשר כבש, הודו, בקר ואפילו תפוחי אדמה ואורז. התבלין מכיל כמון, כוסברה, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, זנגוויל, כורכום, שום, קינמון, הל ומלח. כמובן להוספתי לתערובת הבשר לפני שהצטרפה לשכבה במוסקה.
מוסקה שלב אחר שלב
את כל מוצרי נפטון אפשר להשיג ברשתות השיווק ובחנויות המובחרות, כשר לפסח בהשגחת בד"צ בית יוסף.
מחירים: תבלינים ותערובות תיבול 9.90-12.90 ש"ח למשקל 100-150 גרם
ממרחים 9.90-12.90 ש"ח למשקל 180 גרם.
נפטון מציעים מתכונים מיוחדים בטעמם לליל הסדר ולחו"ל המועד
כרעיים עסיסיים של עוף עם ממרח אריסה מתוקה ובצל ירוקמצרכים:
6 כרעיים (אפשר מפורקות לירכיים ושוקיים)
1 - 2 צנצנות ממרח "אריסה מתוקה" של "נפטון"
חופן בצל ירוק, פרוס דק
פלפל שושקה או פלפל חריף, פרוס דק
אופן ההכנה:
לעסות את העוף ב-8 - 9 כפות של ממרח אריסה מתוקה ולהשרות כחצי שעה
לחמם תנור מראש ל-180- 200 מעלות
להעביר את העוף – עם המשרה – לתבנית תנור מתאימה. לערבב 2 כפות שמן זית עם 3 כפות מים, ולצקת מעט בכל אחת מפינות התבנית
לצלות את העוף כ- 35 דקות, ולהפוך. אם הרוטב התייבש, להוסיף עוד שמן זית מהול במים, בפינות התבנית
לצלות עוד כ-15 - 20 דקות, עד שהעוף שחום ורך (סה"כ צלייה 50- 60 דקות, תלוי בגודל הכרעיים ובעוצמת התנור)
להגשה: לפזר מעל העוף בצל ירוק ופלפל, פרוסים
סלמון נימוח בתנור, בתיבול "תערובת לתיבול פלפל לימון"
לאוהבי טעם החמוץ-חריף: "תערובת לתיבול פלפל לימון" אופיינית לדרום אפריקה, והיא מתאימה להכל - בשרים, עופות, דגים, תוספות וסלטים.
מצרכים:
8 נתחים של פילה סלמון
2 כפיות "פלפל-לימון" של "נפטון"
1/2 כפית שום גבישי של "נפטון"
1/2 כפית מלח
3 – 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
להשרות את נתחי הדג בשמן זית, פלפל לימון, שום ומלח כחצי שעה
לחמם תנור מראש ל-200 מעלות
להעביר את הסלמון לתבנית תנור מתאימה, מרופדת בנייר אפייה כשהעור כלפי מטה
לצלות את הסלמון 12 – 18 דקות (תלוי בעובי הפילטים ובעוצמת התנור) ולבדוק אם הדג מוכן. להימנע מצליית יתר וייבוש בשר הדג
** אם רוצים להפוך את המנה לחלבית: להוסיף קוביית חמאה על כל פילה מייד עם הוצאתו מהתנור
"נפטון" מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, ממרחים, רטבים, תערובות תיבול מיוחדות, מטחנות וציפויים לשניצל, המכילים תבלינים איכותיים, ללא תוספת של מונוסודיום גלוטמט וצבעי מאכל. הדור הרביעי למייסד החברה (שעלה ב-1980), פועל בשוק המקצועי והקמעונאי ומספק מוצרים לחברות מזון ותבלינים, קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, רשתות מובילות ועוד.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה