לכבוד יום הג'אנק פוד הבינלאומי: שווארמה שאפשר לאהוב גם בלי ייסורי מצפון
באדיבות השפית מאיה דרין והמותג סולתם
יום הג'אנק פוד הבינלאומי, שחל ב־21 ביולי, מוקדש כולו לאותן מנות מפנקות שאנחנו הכי אוהבים לשנוא – או אולי שונאים לאהוב. הפעם, במקום להתמסר לשמן עמוק ולפיתה מתפקעת, מציעים השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין והמותג סולתם גרסה מפתיעה ובריאה לשווארמה: נתחי הודו רכים, מתובלים בעדינות, עם גרגירי חומוס, בצל סגול וטחינה – שילוב מזין שמתאים גם לילדים וגם למבוגרים, ומוכיח שאפשר ליהנות מהטעם המוכר של שווארמה, בלי לוותר על הבריאות.
רשימת מצרכים ל-2 מנות:
לשווארמה:
300 גרם נתחי שווארמה הודו
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן זית
להגשה:
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
גרידת לימון מ-1 לימון
1/2 כוס עליי כוסברה
1/2 בצל סגול פרוס דק
1/2 כוס טחינה טובה ומתובלת
אופן ההכנה:
מתבלים את נתחי ההודו בכמון, פפריקה, מלח ופלפל.
מחממים שמן זית במחבת גריל ומשחימים את השווארמה כ-5 דקות עד שהנתחים מוכנים.
מוסיפים למחבת גרגירי חומוס, גרידת לימון, כוסברה ובצל , צולים יחדיו למשך שתי דקות.
יוצקים מעל ומגישים.
המתכון באדיבות השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה