ארוחת השבת היא מדורת השבט של כולנו ואנו מתמידים בה מתוך בחירה. כמו בארוחות הצרפתיות שנשמכות שעות גם אצלנו יש כמה שלבים לארוחה והיא אורכת לעיתים עד בוא הערב.
הם הקדימו השבת ולא היתה מאושרת ממני. מה שלא קרה בכל השנים שהתגוררה בבית כילדה או עם בעלה הפך להיות אחרת כשהתחילה לנהל מטבח משלה ובית לתפארת. דקות קצרות חלפו עד שיערתי הצטרפה אלי למטבח.
לקראת ארוחת השבת אני אוהבת לאלתר סוגים שונים של מנות, וסלטים. משתדלת לחדש ולהפתיע וגם נענת להצעות ובקשות של כולם.
את הסלט הפיטרוזליה שהכינה היום יערה הכרתי בגרסה אחרת של אמא שלי שנוהגת להוסיף לו המון אגוזי מלך. אני הכנתי גם תחתיות ארטישוק בלימון והגשתי חם, פרחי כרובית בתנור ועוד מיני סלטים טריים ומבושלים.
המרכיבים:
חבילת פטרוזילה קצוצה דק מאוד
חצי בצל לבן קטן קצוץ דק
3 בצלים ירוקים (החלק הלבן והירוק ) קצוצים בטבעות קטנות
קוביות קטנות של גמבה אדומה אחת.
לימון סחוט
מלח
שמן זית
לערבב הכל ולהגיש עם טחינה.
ריקי ברוך.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה