אני אוהבת לאפות מאפינס עם חלב בגלל הטעם והמרקם של האפינס. השבוע הוזמנתי למפגש כשאחת הבנות המוזמנות סובלת מרגישות ללקטוז. ידעתי שאת הכיבוד שעלי להביא מוטב שאכין בהתאם. את מתכון המאפינס המושלמים שאני מכינה תמיד, הכנתי הפעם עם חלב סויה של חלב הרים טהור והתוצאה היתה נפלאה. העוגה והמאפינס נחטפו.
זו פעם ראשונה שאני טועמת את חלב הסויה המעושר שקבלתי השבוע להתנסות ממחלבות רמת הגולן. יתרונו שהוא אינו מכיל חומרים משמרים ומהווה מקור טוב לחלבון.
חלב הסויה מיועד לבעלי רגישות ללקטוז או למי שצורך מזון אורגני וחלב שאינו מן החי. האריזה של 750 מ"ל אריזה חדשה ענתה לי על הצורך של כמות מדודה כי היא מיועדת לבעלי משפחות קטנות, רווקים, סטודנטים, צרכנים קטנים יותר לש משקאות חלב סויה שבוחרים לא להשליך לפח את מה שנשאר בקרטון ולא נוצל...
המתכון לעוגת המאפינס
המרכיבים
2 ביצים
2 כוסות קמח תופח
2 שקיות סוכר וניל
3/4 כוס שמן קוקוס
כוס סוכר
3/4 כוס חלב סויה מועשר
שקית נטיפי שוקולד ציפס 70% קקאו
ההכנה
מערבבים בקערה או במקסר את הביצים, הסוכר ושמן הקוקוס. מוסיפים את סוכר הוניל.
מוסיפים את הקמח וחלב הסויה ומערבלים לעיסה אחידה - לא לערבב יותר מידי
מוסיפים את שני שליש השקית של נטיפי השוקולד אל התערובת (200 גרם ואת היתרה שומרים לפזר על גבי העיסה המוכנה לאפייה
בתבנית שקעים ומנז'טים מעבירים כמות מדודה של עיסה ל 12 מאפינס ואת היתרה לתבנית אינגליש קייק.
אופים בחום 170 מעלות עד הזהבה.
מצננים את המאפינס על רשת.
כאמור חלב הסויה של
המותג חלב הרים טהור, הינו חלב המיוצר מפולי סויה המועשר בסידן וויטמינים, עשוי
ללא חומרים משמרים, ומהווה מקור מצויין לחלבונים. את משקה חלב
הסויה המועשר ומשקה חלב הסויה המועשר במתיקות מופחתת ניתן להשיג ברשתות השיווק השונות,
ומחירם המיועד צפוי להיות בין 8-10 ₪ ל-750 מ"ל.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה