יום חמישי, 14 בספטמבר 2017

עוף ביין רוזמרין ולימון




דומה כי זו הפעם הראשונה שאני מעזה להוסיף לעוף לימונים. כבר שמעתי בעבר על נפלאות השילוב שבין השניים וחששתי לנסות שמא תתקבל בבית תגובה מאכזבת...

השבוע שהעוף השלם של עוף טוב הגיע להתנסות, הבנתי שזו הזדמנות ללכת עם האומץ שלי עד הסוף. כמה שיותר קרוב לטבעי והכי טעים שיש.  
העוף של עוף טוב ללא ההורמונים ולא אנטביוטיקה התגלה טעים שבעתיים. כמה פשוט להכין מנה בריאה וטעימה בדקות של עבודה לנוכח חומרי גלם איכותיים.


לחג הקרוב אני ממליצה לכם על הבחירה ועל המנה. 
שנה טובה








המרכבים:

1 עוף שלם של עוף טוב ללא אנטיביוטיקה
8 תפוחי אדמה בינוניים
8 גזרים דקים או גזרונים
1/2 כוס שמן זית
1 כוס יין לבן יבש
מיץ מ-2 לימונים
2 ראשי שום טרי חצויים
רוזמרין טרי, אורגנו, עשבי תיבול, מלח ופלפל.








ההכנה:
מחממים את התנור ל 200 מעלות  ומתחילים להכין את העוף
מניחים את העוף השלם הנקי בכלי חסין אש
קולפים את הירקות  ומפזרים סביב
מוסיפים את ראשי השום החצויים והתבלינים
סוחטים את הלימונים לכוס מוסיפים  שמן זית, יין, אורגנו רוזמרין ומערבבים
יוצקים על העוף (אני הוספתי גם את החלקי הלימונים לאחר הסחיטה ).
מכסים ברדיד אלומיניום ואופים לפחות שעה
לפני ההגשה מסירים את  רדיד האלומיניום ומשאירים להשחמה של 10-15 דקות
מגישים לצד אורז לבן.








 



משתפת אתכם במספר טיפים חשובים הקשורים לקנית, איחסון ובישול מוצרי הבשר:

קנו עוף ובשר של מותג מוכר, סביר להניח שעומד בתקנים מחמירים, ארוז היטב וקר.  אספו את הבשר אחרון וארזו בשקית נפרדת.
אחסנו במקום הכי קר במקרר, השתמשו בבשר טרי מקורר בים מיום הרכישה- במקרה של מוצר ארוז השתמשו עד לתאריך האחרון ע"ג האריזה. השליכו בשר טחון או חלקים פנימיים לאחר יומיים. אכלו או הקפיאו בשר מבושל בתוך 3-4 ימים

הכנה: 
טפלו בבשר בידיים נקיות ויבשות. שטפו ידיים במשך 20 שניות לפני, תוך כדי ולאחר טיפול בבשר נא. השתמשו בקרשים נפרדות עבור הבשר ועבור הירקות. הפשירו בשר קפוא במקרר או במיקרוגל במצב הפשרה. בשום אופן אין להפשיר על השיש. אם הפשרתם במיקרוגל, יש לבשל מיד שכן יתכן וחלק מהבשר התחיל להתבשל. אין להקפיא שנית בשר שהופשר מהקפאה. באם הבשר מונח במרינדה לפרק זמן ממושך, יש להכניסו למקרר. אין להשאיר בשר מבושל מחוץ למקרר לפרק זמן שעולה על שעתיים






קבוצת ''עוף טוב'' שבבעלות משקי עמק הירדן ומשקי עמק המעיינות, הינה יצרנית מוצרי המזון מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה ומהודו המובילה בישראל.
"עוף טוב" מובילה מהלך של גידול עופות ללא אנטיביוטיקה וללא תוספת הורמונים ושימוש ב-100% רכיבים טבעיים, המתאפשר בשל היותה אינטגרציה חקלאית, בעלת שליטה ואחריות מלאות כבר משלב התזונה ואופן הגידול






שנה טובה ריקי ברוך








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה