יום שבת, 23 בספטמבר 2017

עוגיות שפע חגיגיות - מושלם לארוחה מפסקת.



את יצירת המופת הזו, פצצת הבריאות והטעם פגשתי אמש ביום ההולדת העגול של גיסתי הנהדרת מיכל.
מכל העוגות המרהיבות שעמדו על שולחן הקינוחים בחרתי דווקא את צנצנת העוגיות שהביאה מורן כלתה של אחותי הבכורה. 

העוגיות נפלאות טעמן משובח והכנתן דורשת דקות של עבודה.
עושרן של העוגיות מתאים במיוחד לכניסה והיציאה מהצום של יום הכיפורים. 
















המרכיבים
400 גרם אגוזים וגרעינים שונים- גרעיני חמניה, דלעת, שומשום,פישתן, פלחי שקדים ואחרים.
מעט חמוציות 
2 שקיות סוכר וניל
2 חלבונים טרופים קלות


ההכנה
בקערה עמוקה לטרוף קלות את החלבונים עם סוכר הוניל -להימנע מיצירת קצף!!!
לערבב יחד את כל האגוזים ולהכניס לקערת החלבונים
לעטוף את כל הזרעונים בחלבונים הטרופים
על ניר אפיה ובתבנית רחבה להעביר כפות של עיסה במרחקים בין אחת לאחת
לאפות 7 דקות בחום של 170 מעלות בתנור שחומם מראש.

לצנן ולצנצן! (לצנצן - משמעו להעביר לצינצנת)




  
  




ריקי ברוך






2 תגובות:

  1. מקסים ריקי. באמת אפשר להוסיף קצת דבש להמתקה קלה.

    השבמחק