יום רביעי, 20 בספטמבר 2017

הניחוח הוא רק התרוץ - רולדות שמרים לראש השנה



זה לא משנה מה וכמה אפיתי לחג או לשבת, את ניחוח עוגת השמרים הנאפים הממלא את הבית לא תחליף שום עוגה, נפלאה ככל שתהיה. הצעירים שלי אוהבים מאוד עוגת שמרים. היא חייבת להיות עמוסת שוקולד וטובלת בסירופ סוכר שמעניק לה רכות ומאריך את תוחלת החיים של העוגה במידה שנשאר ממנה... 

לא הייתי מופתעת כשהבקר התקבצו כולם כאן סביבי כשהעוגות יצאו מהתנור








לבצק:
100 גרם חמאה מומסת
חצי כוס שמן
חצי כוס סוכר
1 כוס מים
2 סוכר וניל
2 ביצים שלמות
כף וחצי שמרים יבשים
500 גרם קמח לבן

ההכנה:
ללוש יחד את כל המרכיבים במקסר במשך 10 דקות
לפזר מעט קמח לכסות במגבת לתפיחה ראשונה
לאחר שהבצק מכפיל ניפחו לרדד לעלים
למרוח שוקולד למריחה מכל סוג שאתם אוהבים (אני השתמשתי בממרח שוקולד פרה)
לגלגל ולצור צה או שושנים
לשמן תבנית מאורכת בספרי שמן
להניח ולהתפיח שוב

סירופ:
לבשל חצי כוס מים
וחצי כוס סוכר
לטפטף פנימה לימון
*שומשום לקישוט

לאפות:
להכניס לתנור בחום 170 מעלות ל40 דקות
להוציא ולשפוך את הסירופ, אני נעזרת במברשת סילקון
לפזר שומשום ולהכניס לתנור על חום נמוך ל5 דקות נוספות. 























שנה טובה
ריקי ברוך







3 תגובות: