יום חמישי, 28 בספטמבר 2017

בראוניז





מאז שבני הצעיר וכלתי עברו לביתם המשותף הם שבים ומאתגרים את עצמם בבישול ואפיה.

אמש בשעת לילה מאוחרת, החליטו השניים, שזה הזמן הנכון לנסות את התנור החדש ולהכין בראוניז, ולמרות שהכל היה סגור בשל החג, 
לא ויתרו על האופציה התייצבו במזווה של אמא והשלימו את הפריטים שחסרו.

לפניכם תוצאות ההתנסות שהביאו עימם בשמחה וגאווה לארוחת השבת המשפחתית.










המרכיבים
100 גרם חמאה מומסת
כוס סוכר
2 ביצים
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס  קמח
1/2 כוס קקאו
1/4 כפית מלח







ההכנה
מחממים את התנור על 180
מרפדים  תבנית מרובעת בניר אפיה

בקערה רחבה מערבבים ביחד חמאה מומסת, סוכר וניל  וסוכר במשך דקה לפחות מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב.

לקערה נפרדת מנפים את הקמח, הקקאו ומלח ומערבבים קלות
מאחדים בין שתי התערובות - מקפלים בהדרגה את החוצרים היבשים לתערובת הביצים.

יוצקים את הבלילה לתבנית האפיה המרופדת ומיישרים ליצירת אחידות.

אופים במשך 20-25 דקות בחום 170 מעלות 
מצננים לפני חיתוך המנות

ניתן לגוון בתוספות שונות ביניהן  אגוזי מלך, שברי שוקולד,  שקדים מולבנים פרוסים, חמוציות, צימוקים וכו.












גמר חתימה טובה ריקי ברוך


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה