יום שלישי, 19 בספטמבר 2017

חזה עוף, ירקות ואורז-מנת פלאנצ'ה מהירה






יש ימים כשערבי החג היא דוגמא מצויינת, בהם אנו מעדיפים לאכול ארוחת צהרים קלה כדי שמור את "המקום" והקלוריות לארוחת הערב הכבדה.

אצל הבת שלי זה אורח חיים. המנות אמורות להיות קלות מהירות הכנה ובטח שלא מכבידות. מאז שעלתה הפלאנצ'ה החדשה על הכיריים היא יורדת רק אל הכיור וחוזרת למקומה השמור על הכיריים מהסיבה הפשוטה שכל הזמן אני עושה בה שימוש. 
בימים אלו כשהבת שלי נמצאת כאן לימי החלמה ופינוק אני מאלתרת עבורה ארוחות קלות, מהירות ונוחות לעיכול.
ירקות טריים וחזה עוף עושים את המנה טעימה במיוחד, משביעה וכמובן בריאה לא פחות.







אתמול היתה הארוחה מורכבת מחזה עוף טרי, קישואים, פטריות, בצל ואורז עגול שהוכן קודם לכן.


המרכיבים:
חזה עוף שלם פרוס דק
רצועות מחצי בצל גדול
פרוסות משני קישואים (לאורך ולא טבעות) 
פרוסות 5 פטריות גדולות
עשבי תיבול
פלפ שחור גרוס
מלח
ספרי שמן 
אורז עגול מוכן מראש


ההכנה
מחממים את הפלנצ'ה ומרססים ספרי שמן
פורסים את חזה העוף דק ומניחים על גבי הפלאנצ'ה החמה
מוסיפים פרוסות קישואים, פרוסות פטריות, ומתבלים
אחרי זמן קצר הופכים את העוף והירקות לצד שני ומוסיפים את פרוסות הבצל
בצל עלול להשרף ולכן ראוי להוסיף אותו בחצי הדרך...
אחרי דקות צליה מוסיפים כפות אורז עגול שהוכן מראש והכל מתפצפץ יחד על הפלאנצ'ה

מכינים סלט ירקות קצוץ 
ומגישים







  









ריקי ברוך







תגובה 1:

  1. מלבד מלח ופלפל במה עוד תיבלת את חזה העוף? הוא נראה מתובל בתבלין כלשהו

    השבמחק