מבלי שתכננתי באופן מודע, זכיתי בשבועיים האחרונים לפקוד שתים מהעתיקות שבערי ישראל את ערי הנמל עכו ויפו.
גם כיש בהן הרבה מן המשותף, רב גם השוני וייחודה של כל אחת מהן ניכר ביופיה, אוכלוסייתה, היצע התרבות והפנאי,
מוקדי המשיכה לתיירים ולישראלים וכמובן מגוון הטעמים בבתי האוכל ובמסעדות, בדוכני הפרי והקפה.
השבוע הגעתי ליפו!
שעת הצהריים הסתוית היתה עיתוי מושלם לצפות בגלי הים, לנשום את משב הרוח ולהנות מסעודת צהריים מאוחרת במסעדת אבראג'.
מתכון בתחתית הפוסט.
מסעדת אבראג' היא ביסטרו ים תיכוני המציע לבאים בשעריו תפריט עשיר של ארוחות בקר, צהריים וערב. מנות פתיחה, סלטים, פסטות, בשרים,
דגים ופירות ים טריים שזה עתה נמשו מן הים מיצים טבעיים, שתיה חמה וקרה, תפריט אלכוהול וקינוחים.
אבראג' ממוקמת בלב כיכר קדומים בסמיכות לכנסיית סנט פיטר במבנה עתיק בן 100 שנה.
בחרנו לשבת בחוץ. תנועת התיירים, העוברים ושבים ויופיו של האזור תרמו את הווית האזור לסעודה.
במנות הפתיחה הזמנו סלטים ואנטיפסטי. סלט החומוס היה מושלם.
השילוב בין חמיצות לסמיכות מדוייקת גרם לנו "לנקות את הצלחת" בכפית
עוד לפני ששלחנו יד אל סלסלת הלחם הטרי כל כך.
סלט החצילים שהוגש היה קלוי בגריל עם טחינה משובחת.
סלט שאני נוהגת להכין ולאכול בכל הזדמנות. העובדה שלא תובל בשום גרמה לי שמחה גדולה
ויכולתי להינות ממנו כאוות נפשי וללא נקיפות מצפון.
במנת האנטיפסטי הוגשו ירקות עונתיים, צרובים בשמן זית כתית מעולה, קונפי שום, טימין וגבינת עיזים. מבין הירקות שהוגשו קצרה הכרובית את ההצלחה הרבה.
את הירקות הנוספים במנה הייתי מעדיפה לאכול צרובים יותר.
בסלט ערבי, הכי חשוב שיהיה טרי! ואכן המנה לא אכזבה. גם כשלא היה קצוץ דק לפי הספר,
היה בשילוב הירקות עם מיץ הלימון ושמן הזית חגיגה של טריות.
את המנות העיקריות חלקנו בין מנת דג וחזה עוף.
הדניס האפוי בתנור היה טרי, נימוח ועשוי במדוייק.
פירה הסלק שהוגש לצידו היה מעניין ומיוחד.
אהבתי מאוד את מנת חזה העוף הוא היה קרספי וחרוך במידה שבקשתי.
מסעדת אבראג'- אהבנו את המקום, את האוכל, השרות המחייך של המלצר, אוירת המקום והמנות המשובחות שהשתלבו לבילוי יפואי אותנטי. בואו להתארח!
אבראג' מארחת את כולם. בודדים, קבוצות ומשפחות ברמת שרות עם חיוך.
קיימת אופציה של ארועים במקום
ויש גם מתכון של קוביות חלומי מטגנות. מנה ראשונה שניתן להכין גם בבית בדקות קצרות.
קוביות חלומי מטוגנות
שמן לטיגון
כוס פרורי לחם פנקו
2 כפות קצח
450 גרם קוביות גבינת חלומי
חצי כוס קמח
ביצה טרופה
ההכנה:
טורפים את הביצה בקערית אחת
בקערית שניה מערבבים פנקו וקצח
בקערית שלישית את הקמח
מגלגלים את קוביות החלומי לפי הסדר הבא:
בקערת הקמח, בביצה הטרופה ולבסוף בקערית הפנקו ומטגנים בשמן
מעבירים לצלחת עם ניר סופג ומגישים
בתאבון.
מסעדת אבראג'- כיכר קדומים 6 יפו העתיקה. טל. 03-524-4445
לא כשר.
חניון בתשלום בסמוך למקום.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה