הערב הפלגתי עם זכרונותי בחזרה לשנות השישים.
חזרתי להיות הילדה הצעירה בת המושב הדרומי, שהביקור בעיר היה עבורה אטרקציה, ותרבות הישיבה במסעדות זרה ונדירה . אכלנו רק בבית.
את "הסטקייה של לאה" הכרנו עם השנים. זו היתה מסעדת דרכים קטנה בכניסה לעיר גדרה, מרחק 40 דקות מהמושב שהפכה עבורנו האחים לאטרקציה
ומושא לבילוי אמיתי עם אבא כשהצטרפנו אליו בנסיעות לאזור.
מה שברור היה שאין לדבר על זה לפני הנסיעה כדי שאמא לא תשמע ותטרפד את התוכניות לעצור במסעדה בדרך חזרה.
עם השנים הפך פונדק הדרכים הזה לזכרון וגעגוע לטעם של עוד במסעדות הדרכים המגישות אוכל טרי הישר מהגריל אל הצלחת.
השבוע, כשהתיישבתי ב zoya גריל בר בתחנת הדלק "השחר" ביציאה מנתניה לכיוון דרום, הייתי לרגעים
אותה ילדה המתלהבת מאנספור הסלטים הגודשים את הצלחות הקטנות שכיסו את השולחן.
סלטים בשלל צבעים המשלבים סוגי ירקות וטעמים עד לתחושה המבלבלת שלא ידענו ממה להתחיל ואיזה סלט טוב יותר.
ומגישה אוכל משובח, טרי באווירה חמימה של גריל בר בעיצוב קלאסי ובכל ימות השבוע.
👈לבאים מנתניה ומבקשים לשוב אליה, יש אופצית חזרה מיידית לפניה ימינה בכיוון עיר ימים.
בתפריט של zoya מבחר מנות מהמטבח הישראלי והים תיכוני, כשההתמחות במנות דגים טרים המגיעים מהים מידי בקר.
שפע אופציות בשרים משיפודי אנטרקוט, מעורב ירושלמי, צלעות כבש, שקשוקה, קובה, שקדי עגל וכמובן מבחר סלטים מיוחדים, וקינוחים.
מבחר הסלטים בחגיגה של צבעים וטעמים כיסו את השולחן דקות קצרות אחרי שהתרווחנו בכסאות.
המקום השרה רוגע ואינטמיות ויכולנו להנות מזמן איכות זוגי בצהרי יום סתוי שטוף שמש.
אני שבאופן אישי יכולה להתקיים רק "על סלטים" נהנתי מכל המנות שהגיעו בעקבות הסלטים.
הקובה המטוגן (כמו שאמא שלי היתה עושה בילדותינו) היה נימוח ובשילוב הטחינה גם היה טעים עוד יותר.
החומוס המדוייק עם ובלי הפיתה שיצאה מהתנור.
רעננות הטבולה והחמיצות השתלבו עם סלטי הירקות והעלים שאהבנו.
אני אוהבת חזה עוף בגריל ומנסה את המנה במסעדות שונות, בכל פעם אני מתאכזבת לפעמים קצת פחות ולפעמים קצת יותר.
אם חזה העוף אינו דק מספיק ויבש אזאי המנה אינה לטעמי. לשמחתי הפעם היה העוף בגריל מדוייק לי.
דק, מתובל מעט וקריספי. מנה מומלצת!
מנת המעורב הירושלמי קצרה הצלחה גדולה.
במחבת אישי הוגשו תערובת לוהטת ופיקנטית של כבדי עוף, חזה, לבבות ונתחי בשר ברוטב משובח
שלא ויתרנו גם לתבול.
זוכרים שהפיתות כאן נהדרות?
מבחר קינוחים מפתה הוצע לנו בסיום הסעודה, אנו העדפנו לקנח בקפה קטן ובמלבי תוצרת בית.
מתוך החוויה האישית שלי בזויה - zoya המנות שטעמנו היו עשויות מרכיבים טריים ואיכותיים ביותר.
עיצוב המקום, הניקיון (כולל נקיון חדר השרותים) והשטח המרווח, העניקו לנו זמן אייכות במקום כייף וטעים
עוד במקום בר אלכוהול, פטיו עם צמחייה וחניה בשפע.
תחנת דלק השחר, פולג, נתניה
09-886-2200ון: 053-9375792
פתוח 7 ימים בשבוע 9:00-00:00
ארוחת בוקר, ארוחת צהריים, משקאות ו-קפה וגם take away
👈הצטרפו לדף הפייסבוק
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה