אני אוהבת מאוד עוגות וניל, יש להן טעם של ילדות.
גם אם אכין אותן בדיוק באופן שהכינה אמא לעולם לא יהיה טעמן זהה לטעמן של העוגות
כשניחוח הטריות ממלא את מטבח הבית דקות לפני כניסת השבת בעוד אמא מצחצחת בצמר פלדה את להבות הגז
וממהרת להתקלח כי שעת הדלקת הנרות כבר נושפת בעורפה.
היו שנים שאהבתי להכין את עוגת הוניל עם חלב, כשהיא חמה וטריה היא נימוחה ומשגעת,
למחרת, למדתי שעוגות עם מוצרי חלב מעוררות ניחוח של חמיצות ולכן יש לשמור אותן כל העת במקרר.
ואם אשמור במקרר? איש לא ידע איש לא יחפש.
כי אצלנו רואים אוכלים, לא רואים לא אוכלים.
המרכיבים
4 ביצים
2 כוסות קמח תופח
2 שקית סוכר וניל או כף תמצית וניל
כוס סוכר
כוס שמן
כוס מים או כוס מיץ קלמנטינות סחוט טרי
80 גרם אגוזי מלך גרוסים גס
ההכנה
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה נפרדת
אל תוך קערת המיקסר מכניסים את המרכיבים הרטובים מערבלים 2 דקות
מוסיפים את כל המרכיבים היבשים שהיו בקערה השניה
מערבבים הכל יחד לעיסה הומוגנית. לא
יותר מחמש דקות .
משמנים תבנית אפיה גודל 26 או שתי
תבניות מאורכות ומעבירים את העיסה.
זורים מעל את אגוזי המלך הגרוסים.
אופים בתנור שחומם מראש בטמ"פ 170-180
מעלות במשך מחצית השעה לערך ועד שקיסם שננעץ יוצא יבש .
הבקר שהודעת ואסטאפ קולית מהחתן שלי התמקמה אצלי על הצג, תהיתי לפשרה
כשלחצתי נשמע קולה של אחת העובדות במשרדו שמעולם לא פגשתי:
"רציתי להגיד לך ממש תודה על העוגה שטל הביא למשרד שלנו, היא
טעימה והאגוזים ממש מושלמים"
היה לי שווה!
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה