יום חמישי, 2 בנובמבר 2017

מרק שעועית אדומה פקנטי





הכנת מרק קטניות ביתי דורשות זמן ארוך יחסית היות שמצריכה שלבים שונים בפרקי זמן. 
מבחינתי, כל השלבים להצלחתו של התבשיל חשובים ורצוי שלא לפסוח על אחד מהם.
למרות העשיה המורכבת משהו, אני מעדיפה אותה על פני קניית המרק מקופסת שימורים.
כל שיש לעשות עוד שלב אחד בדרך ולהשתמש בחומרי גלם משובחים עד שהתוצאה ראויה שבעתיים.


את מרק השעועית הזה הכנתי לצהרי שישי.  
בעלי אוהב אותו מאד ושמח לקראתו בכל פעם מחדש.
אפשר לבשל את המרק עם עצמות מוח או עם בשר.  
הפעם בשלתי עם קוביות בשר מנתח צלעות - בשר מספר 2
הטוויסט האחרון הגיע בזכות 2 כפות גדושות של אבקת מרק קטניות פקנטי מהמהדורה החדשה של אסם


מרק שעועית אדומה פקנטי
המרכיבים:
500 גרם שעועית אדומה מכל סוג 
קוביות מנתח בשר במשקל 500-600 גרם עם מעט שומן
חצי בצל
מעט שמן זית 
2 כפות גדושות מרק קטניות פקנטי של אסם
מעט מלח
מעט פלפל גרוס


ההכנה:
1. לשטוף את השעועית היבשה מספר פעמים ולהשרות במשך יום ולילה.
אני מבשלת את השעועית לפחות 24 שעות אחרי שאני משרה אותה תוך החלפת מים נוספת במהלך היממה.
2. לשטוף ולסנן את השעועית להעביר לסיר גדול ולהוסיף מים מהברז בכמות שתכסה את השעועית
לבשל עד רתיחה ולתת דקות נוספות על אש גבוהה.
3. לסנן את כל תכולת הסיר ולשטוף היטיב את השעועית מכל שאריות הקצף שעלה בהרתחה ראשונה
4. בסיר לחץ גדול לצרוב מעט את קוביות הבשר מכל הצדדים במעט שמן (לא חובה)
5. להוסיף מעל את כל כמות השעועית האדומה המסוננת
6. להוסיף כמות של קומקום מים לפחות- מים רתוחים
7. להוסיף פרוסות מחצי בצל, מעט שמן זית, מלח, פלפל גרוס ולהביא לרתיחה ולערבב הכל יחד. 
8. להוסיף 2 כפות גדושות (אבקת ) מרק קטניות פקנטי של אסם
9. לכסות את הסיר ולסגור אותו, להנמיך להבה ולבשל שעתיים לפחות!

טיפים:
להגיש עם אורז 
המרק משתבח ביום שלמחרת. 
אני נוהגת לחלק למנות ולהקפיא.












2 כפות גדושות 









👈שלושה טעמי מרק השיקה אסם במהדורת חורף מיוחדת בימים אלו:





מרק עדשים לתיבול מרקי עדשים, מג'דרה וסוגי נזיד של חורף שתבחרו
מרק קטניות פקנטי- מה ששדרג את המרק שלי בכמה דרגות ומתאים גם למרק מינסטרונה, חרירה, תבשילי צ'ילי או עיבוי מנות שונות שאתם נוהגים להכין תמיד 
מרק ירקות שורש - מושלם למרק כתום או לתיבול קדירה. 
את כל אחד מהם אפשר להוסיף לחמין כי ולצפות לתוצאה משובחת.

אדייק ואומר שסדרת המרקים מצטרפת לסדרת מרקי התיבול שמרכיביהם טבעיים בלבד ללא חומרים משמרים או צבעי מאכל. 
חשוב לציין שבמהדורה זו משיקה אסם את מרקי התיבול עם 33% פחות נתרן בשני מוצרים: מרק עוף אמיתי! ומרק בטעם עוף. 


מתוך ההתנסות שלי גם במרק העדשים שהכנתי כף גדושה ממרקי העדשים, העוף והקטניות "הקפיצה"
את הטעם למקום חדש. 









ריקי ברוך






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה