יום שישי, 15 בדצמבר 2017

עוגת שמרים קרם שקדים טבעונית, ללא גלוטן









בשנה האחרונה היא הוסיפה נישת התמחות נוספת על היותה מעצבת גרפית ומעצבת פנים מוכשרת. 
מי שהיתה מאותגרת מטבח כל חייה הפכה בשנה האחרונה לאופה ומבשלת הממציאה לעצמה מתכונים בהתאם לאילוצי התפריט: ללא גלוטן, ללא ביצים, ללא חלב. 








את עוגת השמרים קרם שקדים הזו הכינה בכורתי יערה לערב שבת. 
את מרבית העוגה אילתרה על פי טעמה האישי והעדפותה, על בסיס מתכון שפגשה ברשת
התוצאה שהתקבלה שווה את התהליך והדרך. 




המרכיבים לבצק השמרים
250 גרם קמח ללא גלוטן (ניתן לערבב סוגים שונים)
80 גרם סוכר קוקוס (אפשר סוכר אחר)
20 גרם שקדים מולבנים טחונים דק
חצי כוס חלב סויה
כף שמרים יבשים
מעט מלח
רבע כוס שמן חמניות
רבע כוס מים רק במידה והבצק קשה מידי. 

ללוש היטב לבצק אחיד ולהתפיח לפחות שעה וחצי.


מלית קרם שקדים
חצי כוס חלב סויה
רבע כוס סירופ מיפל טהור
80 גרם שקדים מולבנים טחונים
20 גרם שמן קוקוס

לבשל תוך כדי ערבוב על אש נמוכה, ברגע שמתחילות בועות לכבות ולצנן


סירופ- לערבב יחד כף  מיפל ושתי כפות מים רותחים



אופן הכנה 
ללוש את מרכיבי הבצק ועיסה אחידה ולהתפיח למשך שעה וחצי לפחות
לחלק את הבצק לשנים
לרדד כל חלק לעלה רחב ולמרוח צלית קרם שקדים בכמות נדיבה
לגל גל וליצור צמה משני החלקים
להתפיח שוב בתוך התבנית
לאפות בתנור שחומם מראש ב180 מעלות אחרי 
לקראת סוף האפיה לשפוך את סירופ המייפל ולהכניס לתנור עד השחמה יפה.

לצנן. 


קרדיט: מתכון, הכנה, צלום-יערה ברוך











ריקי ברוך









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה