יום רביעי, 19 בדצמבר 2018

עוגת שוקולד גבוהה











כולם אוהבים כאן את עוגות השוקולד ולא משנה כמה פעמים אכין את אותה העוגה עם או ללא הקרם. אני נוהגת להכין עוגות שוקולד על בסיס קקאו או שוקולד מריר תלוי במתכון. את העוגה הזו הכנתי עם אבקת קקאו אורגנית מבית "תבואות"קקאו משובח במיוחד שיצר מרקם עשיר וצבע מעורר השראה לכל אוהבי הכושית המושלמת. אבקת קקאו נא 100% טבעית, טהורה ואורגנית של תבואות הגיעה היישר מפרו.

הקקאו הנא לא עובר תהליך של קלייה, והטמפרטורה במהלך שלבי עיבודו אינה עולה על 45 מעלות, כך שהערכים התזונתיים שלו נשמרים וטעמו משובח.












למי שאינו מכיר את ההבדל שבין סוגי הקקאו אוסיף כאן כי פולי הקקאו הנא (raw) נחשבים לסופר פוד. טעמם עז והם עשירים בנוגדי חימצון, בויטמין C ובמינרלים ובהם ברזל, מגנזיום, סידן ואבץ.  בנוסף, אבקת הקקאו של תבואות מיוצרת מפולי קקאו אורגניים, הנקיים מחומרי הדברה וכימיקלים.


עוגת שוקולד גבוהה
6 ביצים
5 כפות קקאו נא אורגני  "תבואות"
2 כפות שוקולית
כוס שמן
2 כוסות קמח +שקית אבקת אפיה
כוס וחצי סוכר
2 סוכר וניל
כף נס קפה
320 מ"ל מים חמים

ההכנה
הקצפתי את החלבונים עם כוס סוכר וסוכר וניל לקצף יציב
בקערה גדולה נפרדת טרפתי (ידנית) את החלמונים עם חצי כוס סוכר ובהדרגה הוספתי לקערת החלמונים את אבקת ה
נס קפה, השוקולית, הקקאו, המים החמים והשמן. בשלב אחרון איחדתי את התערובות.
חממתי תנור מראש
שמנתי תבנית מס 26 ויצקתי לתוכה את הבלילה
יש לאפות 170 מעלות במשך 70 דקות או עד שקיסם שננעץ יצא יבש. 











מקורו של הקקאו בהרי האנדים שם הוא נחשב למשקה אֵלים עד כדי כך שערך הפולים היה רב והם שימשו אמצעי תשלום, בדומה למטבעות כסף של ימינו.
המשקה הפך ללהיט בכל אירופה  כשנסיכה ספרדית שנישאה למלך צרפת, הביאה עמה פולים כדי להכין לעצמה את המשקה הטעים.  ב-1828 המציא ההולנדי קונרד ואן טון שיטה להוציא את השומן מהפולים וליצור אבקת קקאו וחמאת קקאו – תהליך שסייע לייצור טבליות השוקולד המודרניות. מאז זרמו נהרות של שוקולד בין דפי ההיסטוריה וכעת שוחרי הבריאות והטעם – חוזרים למקור.







אבקת קקאו נא, 100% טהורה ואורגנית / תבואות 
מחיר: 29.90 ₪ 
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
















ריקי ברוך











3 תגובות:

  1. העוגה נראית יופי! מה עם מתכון לציפוי?

    השבמחק
  2. תודה על המתכון.
    אך אבוי... הכמויות!
    כמה זה כוס?
    דחוסה, בערך? גדולה? קטנה?
    או בכלל לגשת לטבלאות המרה..

    אפיה זה "מדוייק". ומשקל גרמים אלקטרוני מצוי מאוד.
    אחפש ברשת מתכון דומה עם כמויות מדוייקות.

    השבמחק