קרוב לוודאי שאתם מכירים את ההילה הזו שאופפת את המטבח שלכם כשאתם מתחילים לבשל לקראת החג, מתלבטים בין מתכונים שורשיים ומסורות כל הדרך לשולחן. לאורך שנים רבות בהן ארחה אמא את כולנו, (היום בגיל 90 היא מתארחת) הקפידה לבשל בהדרגה לאורך מספר ימים. אמא בחרה להתחיל עם כל מה שדורש יתר הכנה כדי שהתבשילים הקצרים יבעבעו על הכיריים דקות לפני שהיא מסיימת הכל ונכנסת למקלחת. שנים לקח לי להבין עד כמה היה חשוב לה לזקק את הטעמים באמצעות רשימה של תבלינים שחובה היה להשתמש בהם בהתאם לכל מתכון. עם השנים אימצתי את דרכה וכך גם אני נוהגת בתבשילי השבת, תבשילי החג ולא פחות בתבשילי היום יום. מאז שמגרת התבלינים שלי מאכלסת בעיקר את תבליני נפטון קל לי יותר לשמור על סדר מופתי ולמנן את הכמויות מכל מתכון.
השבוע לקראת חגי תשרי הגיע מארז חגיגי של תבליני נפטון ואני נרגעתי מהידיעה ששוב לא יחסר לי דבר.
לכבוד חגי תשרי, מציעה "נפטון" רוטב שום ודבש ומגוון תערובות תיבול איכותיות,
להכנת מנות חגיגיות וטעימות טעימות!
בפוסט זה אני משתפת אתכם במספר מתכונים קלים וטעימים לקראת החג.
רוטב שום ודבש
מכיל מלח, מלח לימון, שום, דבש, רוטב עגבניות ועוד. מתאים לבישול, תיבול ולמרינדות.
תערובת פלפל לימון: מכילה פלפל שחור ולימון - לאוהבי הטעם החמוץ-חריף.
התערובת אופיינית לדרום אפריקה ומתאימה לבשר, עוף, דג, אורז, ירקות מבושלים וסלטים.
תערובת פילדלפיה
מכילה פפריקה, שום, גרגירי חרדל, כמון, פלפלים ועוד.
לתערובת פילדלפיה טעם ארומטי פיקנטי ומתקתק. מתאימה לתיבול כל סוגי הבשרים והעופות, דגים, תפוחי אדמה, אורז, מוקפצים, ירקות בתנור, פשטידות וגם לסלטים כמו סלט כרוב וסלק טרי.
כשרות פרווה, בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים והרבנות הראשית באר שבע.
מחיר תערובות התבלינים: 9.90 – 12.90 ש"ח (לאריזה במשקל 100 – 150 גרם); מחיר רוטב שום ודבש – 10.90 – 13.90 ש"ח (למשקל של 360 גרם).
להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסי השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ.
מצרכים
1.5 ק"ג נתחי פילה סלמון
2 כפות שמן זית כתית
1 כפית שמן זית
1 רוטב שום ודבש של נפטון
1 כף רוטב סויה של נפטון
1 כף חמאה (לארוחה בשרית, להחליף במחמאה) רכה
אופן ההכנה
לערבב את כל החומרים (למעט כפית שמן הזית) ולעסות את נתחי הפילה, להניח בקערה ולכסות בניילון נצמד. לשים במקרר ל-20 דקות
לחמם מחבת נון סטיק כבדה. רק כשהיא חמה – לשים בה כפית שמן זית ולהניח בה את נתחי הפילה – צד העור כלפי מטה (גם אם העור הוסר)
לטגן 5 דקות מצד אחד, ורק אז להפוך לצד השני. לטגן עוד 3 דקות בדיוק
להניח את הנתחים במחבת המכילה אותם בנוחיות. אם אין מקום לכולם בו זמנית, לטגן ב 2-3 סבבים
אפשר להגיש את הדג בטמפרטורת החדר
אם מכינים מראש והכוונה היא לחמם מאוחר יותר את הדג בתנור: לטגן רק 4 דקות מצד אחד ו-2 דקות מהצד השני, כדי שהדג לא יתייבש
** הצעה: להגיש עם שעועית ירוקה עדינה וחלוטה, ולתבל במעט פלפל שחור גרוס של נפטון
כרוב ניצנים בתיבול תערובת פילדפיה
מצרכים
1 אריזה של כרוב ניצנים קפוא
1/4 כוס שמן זית כתית
1 כפית תבלין פילדלפיה של נפטון
1 כפית מלח בישול
מעט מלח אטלנטי
אופן ההכנה
מרתיחים מים בסיר ומוסיפים כפית מלח בישול. מניחים מעל הסיר שושנת אידוי ושמים בה את כרוב הניצנים הקפוא. מאדים כ-10 דקות. מסירים ומצננים
חוצים כל כרוב לשניים
מחממים מחבת כבדה וטובה (רצוי נון סטיק). כשהיא חמה, מוסיפים את השמן, מחכים כמה שניות ומוסיפים את הכרוב. מפזרים מעל את תערובת הפילדלפיה ומטגנים-מערבבים כ-3 דקות.
שמים בכלי הגשה מתאים ומפזרים מעל מעט מלח אטלנטי
** אפשר להגיש חם או בטמפרטורת החדר
** בארוחה חלבית אפשר להוסיף כף חמאה בסוף הטיגון, ולהגיש עם גבינת פרמז'ן מגוררת
ניוקי בתיבול תערובת פלפל לימון
מצרכים:
2 אריזות של ניוקי (קפוא, טרי או באריזת ואקום), מוכן עפ"י ההוראות
1 בצל פרוס ו/או 8 יחידות בצל ירוק (חלק לבן בלבד) – חתוך לחצי ופרוס לאורך
4 -5 כפות שמן זית כתית
1 כף שטוחה תבלין פלפל לימון של נפטון
1/2 כוס אגוזי מלך, קלויים במחבת
כמה עלי בזיליקום, חתוכים לאורך
מרתיחים מים בסיר ומוסיפים כפית מלח בישול. מניחים מעל הסיר שושנת אידוי ושמים בה את כרוב הניצנים הקפוא. מאדים כ-10 דקות. מסירים ומצננים
חוצים כל כרוב לשניים
מחממים מחבת כבדה וטובה (רצוי נון סטיק). כשהיא חמה, מוסיפים את השמן, מחכים כמה שניות ומוסיפים את הכרוב. מפזרים מעל את תערובת הפילדלפיה ומטגנים-מערבבים כ-3 דקות.
שמים בכלי הגשה מתאים ומפזרים מעל מעט מלח אטלנטי
** אפשר להגיש חם או בטמפרטורת החדר
** בארוחה חלבית אפשר להוסיף כף חמאה בסוף הטיגון, ולהגיש עם גבינת פרמז'ן מגוררת
ניוקי בתיבול תערובת פלפל לימון
מצרכים:
2 אריזות של ניוקי (קפוא, טרי או באריזת ואקום), מוכן עפ"י ההוראות
1 בצל פרוס ו/או 8 יחידות בצל ירוק (חלק לבן בלבד) – חתוך לחצי ופרוס לאורך
4 -5 כפות שמן זית כתית
1 כף שטוחה תבלין פלפל לימון של נפטון
1/2 כוס אגוזי מלך, קלויים במחבת
כמה עלי בזיליקום, חתוכים לאורך
אופן ההכנה
לטגן את הבצל לשקיפות בלבד
כשהניוקיס עדיין חמים, לערבב עם הבצל והשמן בו טוגן. להוסיף את תערובת הפלפל-לימון ולערבב בעדינות
לשים בקערת הגשה מתאימה, ולפזר מעל אגוזי מלך ובזיליקום
* בארוחה חלבית אפשר להוסיף כף חמאה בסוף הטיגון, ולהגיש גם עם גבינת פרמז'ן מגוררת
לטגן את הבצל לשקיפות בלבד
כשהניוקיס עדיין חמים, לערבב עם הבצל והשמן בו טוגן. להוסיף את תערובת הפלפל-לימון ולערבב בעדינות
לשים בקערת הגשה מתאימה, ולפזר מעל אגוזי מלך ובזיליקום
* בארוחה חלבית אפשר להוסיף כף חמאה בסוף הטיגון, ולהגיש גם עם גבינת פרמז'ן מגוררת
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה