דומה כי לא אחטא לומר שבודדים הם הילדים ולא רק, שיסרבו למנת שניצל חם בצלחת. שניצל עם ירקות, פירה או צ'יפס, שניצל עם טחינה או עם ירקות אפויים/מוקפצים. כל שילוב של המנה הזהובה הזו ישמח לבב ובטן וישאיר כמו תמיד, טעם של עוד.
השבוע בשעת צהריים קייצית מול מסכי הzoom הושק במלא הדרו הסגמנט החדש בקטגוריית השניצלים מבית עוף טוב - תכירו את צ'ונגו רצועות שניצל עסיסיות מנתח חזה שלם, בציפוי קריספי ובארבעה טעמים מצוינים.
ואתם תשיבו- האם אפשר לחדש בשניצל? ומה כבר אפשר לחדש בו? מתברר שהרבה!
בימים
אלה משיקה חברת עוף טוב את צ'ונגו- הסגמנט החדש בקטיגוריית השניצלים המביא לנו רצועות שניצל, העשויות מנתח חזה שלם, המיוצרות בטכנולוגיה ייחודית המשיגה עסיסיות
מרבית מבפנים וציפוי קריספי במיוחד מבחוץ, תוך שמירה מלאה על האיכות והטעם הנפלא
שאין שני לו.
הצ'ונגו
הוא סוג חדש של שניצל שתצורתו הייחודית מאפשרת לצרוך אותו במגוון הזדמנויות במהלך
היום - גם כמנה עיקרית וגם למי שמבקשים לנשנש או להסתפק בארוחה קלה. גם באירוח לצד
ירקות ומתבלים שונים, הצ'ונגו "יגנוב את ההצגה". אפשר להגיש אותו בצלחת או בלחמניה או בפיתה. לנשנש מול המסך או לשלב אותו כחטיף משביע ומזין בקופסת האוכל
שלקוחים לביה"ס או לעבודה.
ארבעה ציפויים קריספיים, מסקרנים ומיוחדים מושקים בסדרת צ'ונגו של עוף טוב:
שומשום, שבבי צ'יפס,
תיבול גריל ותיבול חריף מתוק.
בחן ובידע נרחב זכינו לצפות בסדנת בישול מצולמת עם לימור לינאדו תירוש שהעניקה שעת חוויה טעימה גדושת טיפים למטבח היום יומי ובסופה הגישה מנות מעוררות תאבון שהריצו אותנו לשולחן ארוחת הצהריים. היו במנות באן, צ'ונגו ברביקיו, איולי ג'ינג'ר
ובצל כבוש, טורטיה תירס, צ'נגו צ'יפס וטחינה סלק, בודהה בול ים תיכונית,ספרינג-רול
צ'נגו חריף מתוק, בטטות ורוטב טריאקי, (אפילו טארייקי למדנו להכין ולא להשתמש במוכן! )
לימור לניאדו תירוש, שפית ובעלת הבלוג "מטבח מקומי"
בודהה בול ים תיכונית
החומרים:
12-15 יחידות צ'ונגו שומשום
1/2 כוס עדשים שחורות קטנטנות- מומלץ להשרות לשעה
במים קרים
1 כוס בורגול בינוני (אפשר מלא)
בצל מטוגן שחום (2-3 בצלים לבנים, פרוסים לחצאי
עיגולים)
סלט ירקות קצוץ
1 חציל קלוי
6-10 מיני פלפלים קלויים
רוטב טחינה פלפל צ'ומה:
½ כוס (130 גרם) טחינה גולמית
3-2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1/3 כוס (80 מ"ל) מי קרח, עדיף מסוננים או
מינרליים, או קצת יותר
1 כף שמן זית (לא הכרחי)
1/2-1 כפית פלפל צ'ומה
מעט מלח, פלפל שחור גרוס
ההכנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים במרווחים את רצועות הצ'ונגו ואופים 15-20 דקות, עד קבלת פריכות.מכינים את העדשים: מסננים את העדשים ממי ההשריה, מעבירים לסיר קטן עם מים קרים ומביאים לרתיחה. בעזרת כף מסירים את הקצף שצף על פני הנוזל, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים על בעבוע עדין עד ריכוך, 15-10 דקות. נזהרים מבישול יתר. מסננים, שוטפים במים קרים ומסננים היטב. מתבלים במלח, פלפל וכמון לפי הטעם.
מכינים את הבורגול: שמים בקערה בינונית בורגול. ממלאים את הקערה בשפע של מי ברז חמים, מערבבים ושופכים את מי השטיפה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מסננים ומעבירים לקערה בינונית. מוסיפים 1/4 כוס מים חמים, מערבבים ומשהים לעשר דקות. מערבבים וטועמים, מוודאים שהבורגול תפח והתרכך. אם עדיין לא, מוסיפים עוד 2 כפות מים חמים, מערבבים, משהים לכמה דקות וטועמים. מתבלים במלח, פלפל וכמון לפי הטעם.
מכינים את הטחינה: יוצקים לקערת זכוכית טחינה גולמית, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים בכף עץ. מוסיפים בהדרגה מי קרח, ומערבבים במתינות לקבלת מרקם סמיך וחלק. מוסיפים 1/2 כפית פלפל צ'ומה ומעט מלח ופלפל. אם צריך מוסיפים עוד מים או מיץ לימון, לפי הטעם והסמיכות הרצויה ומערבבים. אפשר להוסיף שמן זית עדין ולערבב היטב, זה יבריק את הטחינה ויעשיר את טעמה.
מסדרים את הקערה: מניחים 3-4 כפות בורגול בקערה בינונית, מניחים מסביב 1-2 כפות עדשים, בצל מטוגן, חציל קלוי, פלפלים קלויים וסלט ירקות קצוץ, יוצקים מעל הכל טחינה, מזליפים בנדיבות שמן זית טרי ואוכלים חם.
ענבל טרופ קירש, סמנכ"לית השיווק בעוף טוב: "הצרכנים הישראלים מעריכים מוצרים איכותיים ואינם מתפשרים על הטעם ועל נוחות השימוש. לצד אלה הם מחפשים גיוונים ומענים לצרכים המשפחתיים. צ'ונגו הוא סגמנט חדש ומיוחד שעד כה לא הכרנו במקררי השניצלים". עוד מוסיפה טרופ קירש: "במחקרים שערכנו מצאנו שרבים מהצרכנים בוחרים לאכול שניצלים במגוון הזדמנויות – כמנה עיקרית בצלחת או בפיתה, כנשנוש ואפילו כחטיף לאירוח לצד מתבלים וירקות. הצורה הייחודית של הצ'ונגו מאפשרת לצרוך אותו בכל עת ובכל צורת הגשה. צ'ונגו עונה על הצורך הזה כמו גם על הצרכים של ההורים העסוקים ועל הצרכים של הצעירים הפעלתניים ומציע מוצר איכותי וטעים במרקם עסיסי וקריספי שטרם טעמנו כמותו".
ספרינג-רול
צ'נגו חריף מתוק, בטטות ורוטב טריאקי
להלן המתכון
6
דפי אורז לספרינג-רול
8-12
יחידות צ'ונגו חריף-מתוק
1 בטטה,
קלופה ופרוסה לרצועות דקות
6
פטריות שמפיניון, פרוסות דק
1 גזר,
קלוף ופרוס לרצועות דקיקות
1/4 כרוב
לבן קטן, פרוס דק
עלים
לפי מה שאוהבים: כוסברה, נענע, בזיליקום, ארוגולה, חסה סלנובה
לרוטב
טריאקי (2/3 כוס- 180 מ"ל):
1/2
כוס (120 מ"ל) רוטב סויה
1/2
כוס (120 מ"ל) מירין
1/4
כוס כפות (60 גרם) סוכר לבן
ההכנה:
מכינים רוטב טריאקי: שמים את כל החומרים בסיר קטן ומביאים לרתיחה על להבה בינונית, מנמיכים את האש ומבשלים על בעבוע עדין 20 דקות, ללא כיסוי. מערבבים מדי פעם, ומסירים את הקצף שצף על פני הנוזל. מכבים ומצננים לטמפרטורת החדר.מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים במרווחים את רצועות הצ'ונגו+ רצועות הבטטות, מזליפים על הבטטות מעט שמן זית, מלח ופלפל ואופים 15-20 דקות, עד התרככות הבטטות ופריכות רצועות הצ'ונגו.
ממלאים ספרינג-רול: ממלאים תבנית במים קרים. פורשים על קרש חיתוך מגבת רטובה וסחוטה (נטולת חומרי כביסה). טובלים ל- 1-2 שניות עיגול של עלה אורז במים קרים, שולפים ומניחים על המגבת הרטובה. מניחים במרכז העלה 1-2 רצועות צ'ונגו, בטטות, גזרים, כרוב, פטריות, עלים שאוהבים, מקפלים מהצדדים ומגלגלים. מגישים לצד רוטב טריאקי.
את השקת צ'ונגו מלווה קמפיין רחב היקף בו ממנפת עוף טוב את ערכי המשק החקלאי המאפשר את תהליך "השליטה הרציפה" הבלעדי לעוף טוב, במסגרתו כל תהליך הייצור מתבצע בבית אחד - עוף טרי שגדל בעמק, בבית של עוף טוב. העוף הטרי מגיע למפעל במשק עצמו, בו מתבצעת הכנת המוצר. המוצר נכנס להקפאה מיד לאחר ההכנה כדי לשמור על כל הטוב שבמשק. עוף טוב - ביס מהמשק.
את ארבעת המוצרים בסדרת צ'ונגו, ניתן להשיג בכל רשתות השיווק והמרכולים. מחירה של אריזה המכילה 600 גרם: 29.90 ₪ - 32.90 ₪. המוצרים בכשרות: כשר למהדרין בהשגחת הרב א.ד. אוירבך ובכשרות מהדרין רבנות אזורית עמק המעיינות
טורטיה תירס עם טחינה סלק, צ'ונגו וירקות
קבוצת ''עוף טוב'', מביאה את המוצרים האיכותיים ואת הטעמים המצוינים, ישירות מהמשק לצלחת עם מגוון רחב של מוצרים מזינים. היתרון הגלום בהיותה של החברה אחראית על משקי הלולים מתבטא באיכות המוצרים וכך גם טעמי המשק מורגשים בכל ביס. בין מוצרי הדגל של החברה נמנית משפחת השניצלים האהובים המאפשרת לכל אחד ליהנות ממזון מגוון ועשיר בחלבון.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה