"עץ הזית" המותג שהחל כבר בשנת 1906 לייצר תחת השם "שמן" הוא מותג פרימיום אהוב על צרכנים רבים ומעניק במוצריו ערך מוסף בכל אחת מהקטגוריות בהן הוא קיים. לעץ הזית שמני איכות המהווים חלק בלתי נפרד מהטעמים והניחוחות של המטבח הישראלי מזה שנים רבות. בימים אלו משיק המותג את שמן הדלעת המופק מזרעי דלעת איכותיים בטעם אגוזי עשיר המעניק לכל מתכון ומנה טעם עמוק ומשדרג אותו למקום חדש. את שמן הדלעת שהגיע להתנסות שילבתי במספר מנות וסלטים, ובחרתי לשתף אתכם בסלט דלורית מהיר הכנה שנפלא בתור מנת פתיחה או כתוספת בריאה ומזינה.
קוביות מדלורית בינונית קלופה
2 כפות סילאן
כף רוטב סויה
2 כפות שמן דלעת
מעט מלח עם עשבי תיבול ממטחנה
חופן עלי אורגולה (או תערובת עלי בייבי)
פלפל שחור גרוס
חופן זרעי דלעת
ההכנה:
בקערה רחבה מערבבים את הסילאן, שמן הדלעת, הסויה, מלח עשבי התיבול.
מכניסים את קוביות הדלעת ומערבבים כדי לצפות אותם מכל כיוון
מעבירים לתבנית מרופדת בניר אפייה ואופים 25 דקות לערך על 180 מעלות מערבבים בין לבין
מוציאים מהתנור ומצננים.
מוציאים מהתנור ומצננים.
שמים את עלי הארגולה בתחתית צלחת רחבה ומעל את קוביות הדלורית האפויים.
מפזרים זרעי דלעת, פלפל שחור גרוס ויוצקים 1-2 כפות שמן דלעת.
מגישים ונהנים.
שמן הדלעת מתאים לתיבול סלטים חיים או מבושלים, משובח עם ירקות בתנור, מעולה במרינדות לירקות או בשרים, מעשיר רטבים ומעניין במנות של קינוחים.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה