יום רביעי, 28 באוקטובר 2020

מרק פריקי בזעפרן

 



השבוע התחילו לדבר על בוא הגשם ואפילו חזו את סוף השבוע שחלף עם רעמים וברקים, אלא שהגשם לא הגיע והימים נותרו חמים והחשק שלי למרק נשאר בעינו, כך שלא נתתי לתחזית מזג האוויר לשנות לי את התוכניות והכנתי מרק פריקי קליל שטעמו משובח וסגולותיו רבות.


מכירים את חיטת הפריקי? 

לאורך שנים רבות מככבת 
הפריקי במטבח הערבי, עד שבשנים האחרונות גילה העולם אותה העולם כולו ונפתח לטעמים חדשים. הפריקי עשויה מ-100% חיטה שנקצרה ירוקה ונקלתה על אש חיה טרם הבשלתה, היא מכילה ריכוז גבוה יותר של חלבונים, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ממרבית הדגנים. הערך הגליקמי שלה נמוך והיא מכילה ערכים נמוכים של גלוטן. הפריקי מתאימה להכנת סלטים, ממולאים, מרקים, קדירות ותוספות. הפריקי תורמת לשובע, לבריאות ולעיכול מיטבי. 




מרק פריקי סתווי
שלושת רבעי כוס חיטת פריקי של "תבואות"
קוביות קטנות מבצל בינוני אחד
מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה,
שני ליטר מים 
3-4 כפות שמן זית 
רבע כפית זעפרן
חופן עשבי תיבול כוסברה או פטוזליה


ההכנה
שוטפים את הפריקי ומסננים
קוצצים את הבצל
בסיר רחב ועמוק מטגנים קלות את הבצל
מוסיפים את הפריקי המים והתבלינים ומביאים לרתיחה
מבשלים לפחות 50 דקות על אש נמוכה, מערבבים בין ללבין שלא ידבק
מ\מוסיפים את הכוסברה הקצוצה מבשלים עוד רבע שעה מכבים ומגישים מיד.
לעתים יש להוסיף נוזלים אם המרק סמיך למדי. 






בימים אלו מציעה "תבואות" "חיטת פריקי" ישראלית, איכותית וטבעית עליה מותבע הסימון הירוק.
כשרות: פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית לישראל, ובעלזץ - הבד"צ מחזיקי הדת בא"י
מחיר: 14.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ. 















ריקי ברוך


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה