יום ראשון, 3 בנובמבר 2024

מרק ירקות וגריסי שיבולת שועל - כי החורף בדרך לכאן...

 




הבוקר דברו בתחזית על בואו של החורף.
אודה ולא אבוש, אני אדם של קיץ והחורף מבחינתי הוא הטרדה מיותרת בכל שקשור לבגדים מסורבלים וקור מעצבן.
יחד עם זאת אני יודעת שאחד הדברים הכי אהובים על בני הבית כאן ובעיקר על נכדי אורן, הוא מרק עשיר בירקות שמוסיפים לו קרוטונים או שקדי מרק וחוגגים על מנה משביעה.

היות שאינני נוהגת לבשל על פי מתכונים מדויקים הוצאתי מהמקרר את הירקות שמצאתי קצצתי אותם.
העמדתי סיר גדול עם מים, מעט שמן זית, פלפל שחור גרוס ומלח והכנסתי את כל הירקות.
כדי להסמיך את המרק בחרתי במוצר הכי בריא שהגיע השבוע להתנסות והוספתי שלושת רבעי כוס גריסי שיבולת שועל של סוגת.
נתתי למרק לבעבע על אש גבוהה למשך מספר דקות.
הנמכתי את הלהבה והמשכתי לבשל עוד 45 דקות תוך כדי ערבוב.
לקראת כיבוי האש הוספתי 50 גרם חמאה, ערבבתי, כיסיתי וכיביתי את הלהבה.
התוצאה היתה מעולה!!

סוגת משיקה מוצר חדש - "גריסי שיבולת שועל". גריסי שיבולת שועל הינו דגן ייחודי העשוי מגרעיני שיבולת שועל מלאים חתוכים שכמעט ולא עברו טיפול תרמי, ולכן משמרים את מירב היתרונות התזונתיים של הדגן שהינו מקור חשוב לפחמימה מורכבת וסיבים תזונתיים, וכן חלבון מן הצומח.


ההבדל המרכזי בין גריסי שיבולת שועל לשיבולת שועל עבה או לקוואקר (שיבולת שועל דקה) הוא ברמות עיבוד ושימור של הערכים התזונתיים. גריסי שיבול שועל נספגים לאט, מעניקים תחושת שובע ומעשירים את הגוף לאורך זמן בכמות מספקת של מינרלים (ברזל, מגנזיום, זרחן, סידן ואבץ) וויטמינים.

ניתן להגיש את גריסי שיבולת השועל המבושלים כתוספת לכל מנה עיקרית, כבסיס לסלט או קערת בודהה, כתוספת למרק, כתחליף לאורז לממולאים ואפילו כמנה אחרונה בשילוב עם פירות ודבש או מייפל.

בישול גריסי שיבולת שועל פשוט: מחממים בסיר כפית שמן, מוסיפים כוס גריסי שיבולת שועל ומטגנים כחצי דקה תוך כדי ערבוב, מוסיפים בין כוס וחצי ולשתי כוסות מים רותחים (תלוי אם רוצים לקבל מרקם אל דנטה או מרקם דייסתי יותר) וקצת מלח, מערבבים, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בין 18 ל-20 דקות, או עד שכל המים נספגים וגריסי שיבולת השועל מוכנים, רכים אך קצת נגיסים במרכז.

המוצר "גריסי שיבולת שועל" זמין בכל רשתות השיווק בהשגחת כשרות בד"צ ורבנות קריית גת.














ריקי ברוך




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה