תחזית מזג האויר של היום בשרה על בואו של הגשם, והיה לי ברור שאכין מרק אמיתי שינחם את כל מי שעצוב כמוני, על לכתו של הקיץ.
השבוע שלי היה משום מה שבוע בסימן דלעות, ואני אפילו לא יודעת לומר למה ומדוע התחשק לי לנסות את כולי סוגי הדלעת שראיתי אצל הירקן ולהכין מהם מגוון רחב של מתכונים.
ואם לא דיי בכך זכיתי וקבלתי מתכון חדש של השף גיל אבירם ושמחתי לנסות גם אותו.
הצטרפו אלי למתכון מרק קובה דלעת
מצרכים למרק:
2 בצלים בינוניים חתוכים גס
4 שיני שום מעוכות חופן גדול גבעולי סלרי חתוכים גס
3-4 עלי מנגולד חתוכים גס ללא הגבעולים 500 700- גרם דלעת חתוכה לקוביות של 3/3
4 כפות רסק כף גדושה מלח
כפית פלפל שחור טחון
כף סוכר
מיץ מלימון שלם סחוט.
אופן ההכנה:
מאדים את הבצל במעט שמן עד שהזהיב קלות.
מוסיפים את השום ומאדים עוד דקה שתיים.
מוסיפים את הסלרי והמנגולד וממשיכים לאדות.
מוסיפים את הדלעת, הרסק והתבלינים וממשיכים לאדות עוד כמה דקות.
מכסים במים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה, מבשלים בערך חצי שעה על אש קטנה.
סוחטים לימון שלם ומערבבים.
ניתן להוסיף איזה בצק ממולא שבא לכם, קובה/קרפלך/פילמני ועוד ועוד.
המתכון ניתן באדיבות השף גיל אבירם ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה