מי לא אוהב שוקולד? .... שיקום!
אז למה אף אחד לא קם?
כי כולנו אוהבים שוקולד!
ולא משנה באיזו צורה אנו מעדיפים אותו: מריר, חלב, כהה, ממולא, בקוביה, בפרלין בעוגה, בגלידה ובעוד אלף ואחת צורות.
וממה מכינים את השוקולד הזה?
נכון מפולי קקאו. וככל שהם משובחים יותר התוצר שלהם-השוקולד אייכותי עוד יותר...
הקקאו הוא אחד ממזונות העל הנהדרים שנותן לנו הטבע. הוא גדל ביערות בארצות קו המשווה, ומייצרים ממנו את המאכל האהוב – השוקולד.
חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משיקה סדרת מוצרי קקאו נאים (לא קלויים) אורגניים – פולי קקאו שלמים אורגניים, פולי קקאו גרוסים אורגניים ואבקת קקאו אורגנית.
פולי הקקאו ובעיקר אלו שלא עברו קלייה עשירים בנוגדי חמצון, ויטמין C
ובמינרליים רבים כמו מגנזיום, ברזל וסידן. הקקאו מאזן לנו בגוף את הסרטונין והדופמין הגורמים לנו רוגע ונינוחות. יתרה מזאת פולי הקקאו האורגניים מהמותג תבואות נקיים מחומרי הדברה וכימיקליים מזיקים.
אופן השימוש:
פולי הקקאו על צורותיהם – שלמים, גרוסים וטחונים – מתאימים להכנת מגוון עוגות וקינוחים, בהם – עוגות שוקולד משובחות, עוגיות (כמו בראוניז, עוגיות שקדים עם קקאו ועוד), קינוחי כוסות אלגנטיים כגון מוס שוקולד-קפה, כדורי שוקולד, פודינג, עוגות מוס וקרמים, גלידות בשילוב פולי קקאו גרוסים, חטיפי אנרגיה, שייק פירות עם קקאו גרוס, משקאות חמים וקרים ועוד.
פולי הקקאו השלמים והגרוסים מוסיפים למנות, בנוסף לטעם משובח, גם מרקם קראנצ'י מיוחד. כמו כן אפשר לשלב את פולי הקקאו גם לעיטור וקישוט הקינוחים.
כשר בהשגחת הבד"צ בעל"ז, וכשרות רבנות מטה יהודה.
בחרתי לשדרג את עוגת השמרים שלי ועל ממרח השוקולד פזרתי בנדיבות פולי קקאו גרוסים תחליף נהדר לאגוזים קצוצים מה שהשביח את טעמה של עוגה.
בצק שמרים קר במילוי שוקולד ופולי קקאו
לבצק:
4 כוסות קמח
כף גדושה שמרים יבשים
כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים
2/3 כוס חלב או מיץ תפוז סחוט
קורט מלח.
קורט מלח.
למילוי:
ממרח שוקולד נוטלה או השחר
150 גרם פולי קקאו גרוס נא אורגני של תבואות
לסירופ סוכר:
מרתיחים ½ כוס סוכר עם ½ כוס מים.
ולקראת הרתיחה מוסיפים מספר טיפות מיץ לימון סחוט טרי
מרתיחים ½ כוס סוכר עם ½ כוס מים.
ולקראת הרתיחה מוסיפים מספר טיפות מיץ לימון סחוט טרי
ביצה טרופה להברשה
2 תבניות מאורכות משומנות
ההכנה:
מערבלים את כל החומרים פרט לחמאה, במהירות איטית במשך 3 דקות.
מוסיפים את החמאה בהדרגה ולשים 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכניסים
מכוסה למקרר למשך הלילה
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. לכל תבנית מכינים 2 רולדות.
מרדדים כל גוש בצק למלבן בעובי ½ ס"מ ובמידות 25x35 ס"מ.
מורחים את השוקולד. מפזרים פולי קקאו גרוס מעליו, מגלגלים לרולדה ומניחים בצד.
קולעים צמה בצורת בורג ומניחים את עוגת השוקלד בתבנית אפיה משומנת.
לעתה יש להבריש בביצה טרופה ולהתפיח לפחות שעה.
אופים 35 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
אופים 35 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
מברישים את העוגות בעודן חמות בסירופ סוכר מפזרים שקדים מולבנים
מחזירים לתנור למספר דקות .
פולי הקקאו הגרוס נא אורגני -המחיר: 28.90 ₪ לאריזה של 200 גרם.
להשיג ברשתות השיווק וחנויות טבע, ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.לפרטים
נוספים הכנסו לאתר תבואות
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה