יום חמישי, 15 בספטמבר 2016

השף צ'רלי פדידה מבשל אוכל מוכן ברשת יינות ביתן






גם השנה כמו זו שקדמה לה זכיתי לטעום מתבשילי החג מעשה ידי של השף צ'רלי פדידה. לרגל ראש השנה מציעה רשת יינות ביתן מבחר ייחודי של אוכל טרי מבושל ומוכן להגשה. לקוחות הסניפים בהם יוצע האוכל יזכו לרכוש אוכל ביתי במחירים משתלמים במחירים כדאים גם בהשוואה להכנת האוכל בבית. 

השף צ'רלי פדידה


מתכנן התפריט העשיר והמגוון כמו גם אחראי על הכנתו הוא שף הרשת צ'רלי פדידה. כל אחד יוכל לבחור את סגנות המנה והטעמים המועדפים לו. כל המנות מוכנות במקום לפי תפריט שהורכב במיוחד, בקונספט של אוכל ביתי. ניתן למצוא בתפריט: מנות בשריות, מנות דגים, תוספות ועוד מגוון רחב.
בין המאכלים:
סטייק סלמון מבושל ב-49.90 שקלים לק"ג
ממולאים שונים ב-29.90 שקלים לק"ג
צלי בשר ב-49.90 שקלים לק"ג
נסיכת הנילוס ב-39.90 שקלים לק"ג 
11 סניפים מתוך רשימת סניפי רשת ביתן ימכרו את האוכל במסעדות. 
הסניפים: קריית שמונה, נהריה, קריית ביאליק, קריית אתא, איירפורט סיטי, אשדוד, אשקלון, נתיבות, רחובות, רעננה וחדרה.

להלן רשימת המחירים המלאה לעומת השוק (בסוגריים – טווח מחירים בשוק):
כרעיים עוף מבושלים 24.90 לק"ג  ( 40-50 ₪)
פסטלים / סיגרים 19.90 לק"ג (30-35 ₪)
שניצל / שניצלונים 29.90 ₪ (60 ₪)
צלי בקר 49.90 ₪ לק"ג ( 70-90 ₪)
ממולאים שונים 29.90 ₪ לק"ג (50 ₪)
סטייק סלמון מבושל 49.90 ₪ (90-100 ₪)
בשר ראש פיקנטי 39.90 ₪ לק"ג (70-80 ₪)
נסיכת הנילוס 39.90 ₪ לק"ג (60 ₪)
פילה מושט 39.90 ₪ לק"ג (60-70 ₪)
לשון בקר 49.90 ₪ לק"ג (80-90 ₪)
בשר גולד 39.90 ₪ לק"ג ( 70-80 ₪)
לרשת יינות ביתן72 סניפים של חנויות וסופרמרקטים הפרוסים מאילת ועד קרית שמונה. הרשת מציעה מוצרים כשרים, טריים ואיכותיים במחירים נוחים ובשרות אדיב.

בסדנת ההכנה לראש השנה הכין השף צ'רלי פדידה מבחר מנות והדגיש את האופציות להפוך מנות רגילות לטובת הנמנעים מגלוטן. וכמו תמיד היה אעים, שמח ומעניין מאד. 








רולדת עוף חגיגית במילוי בורגול מתקתק עם תפוחים ועשבי תיבול
באדיבות צרלי פדידה, שף ויועץ קולינרי יינות ביתן






מצרכים עבור עוף:

1 עוף מספר 2 מפורק ללא עצמות, פתוח בצורת דף  (יש לבקש מהקצב )
4 כפות שמן חמניות לשימון חיצוני של הרולדה
1 כף דבש
1 כף צ׳לי מתוק

מצרכים למילוי :2 כוסות בורגול דק
2 כוסות מים
3 כפות שמן חמניות
3 בצלים קצוצים דק
3
 שיני שום קצוצות
2  תפוחי עץ גרני סמית קלופים וחתוכים לקוביות
3 כפות חמוציות מיובשות
1 כף סוכר חום
פלפל שחור גרוס טרי
½ כפית קינמון  
100 גרם אגוזי מלך, קלויים
100 גרם שקדים קלופים ופרוסים, קלויים
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 צרור נענע קצוצה
1 סלקי אמריקאי קצוץ
5 כפות שמן זית
קורט מלח

מתחילים בהכנת המילוי:
מניחים בורגול בקערה ומכסים ב 2 כוסות מים חמים , מכסים ומשהים למשך כ 20 דקות, עד שכל המים נספגים בבורגול והוא מתרכך. מסננים וסוחטים בעזרת הידיים כדי להוציא עודפי נוזלים, מניחים בצד.
מחממים מחבת עם תחתית עבה לפיזור חום בצורה אחידה ומוסיפים שמן , כשהשמן חם מתחילים בטיגון הבצל עד לצבע זהוב כהה, מוסיפים שום ומטגנים עוד 30 שניות. 
מוסיפים תפוחי עץ וחמוציות ומטגנים עם הבצל למשך כ 3 דקות נוספות ואז מוסיפים סוכר חום , פלפל שחור וקינמון
כשהסוכר מתמוסס ונספג והתערובת הפכה כהה מסירים מהלהבה שופכים אל הבורגול ומערבבים (זהירות זה חם). לבסוף מוסיפים אגוזים , שקדים , פטרוזיליה קצוצה , סלרי , נענע ומערבבים היטב.



אופן גלגול הרולדה וצלייתה:
על משטח עבודה מניחים נייר אפיה ומעליו את העוף כאשר העור כלפי משטח העבודה , מעל מניחים עוד נייר אפיה ומשטחים ע״י דפיקות בעזרת פטיש לשיטוח שניצלים או ע״י כל כלי שטוח.
מסירים את הנייר אפייה העליון ומוסיפים מלח , פלפל ומניחים את המילוי לכל אורך העוף ומגלגלים בעזרת הידיים ליצירת רולדה מהודקת.
מכניסים שיפוד או קיסמים בצורת שתי בערב  באזור החיבור כדי לדאוג שלא יפתח בזמן האפייה , יש אפשרות לקשור בחוט קצביים או לאפות בכלי של עוגה אנגלית כאשר החיבור בתחתית הכלי.
מערבבים דבש צ׳ילי מתוק ושמן בקערה ומורחים את הרולדה מבחוץ ושומרים את התערובת למריחה חוזרת במשך הצלייה.
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ומכניסים את הרולדה לצלייה ראשונית של 15 דקות.
 מוציאים מהתנור ומורחים שוב בתערובת הצ׳ילי והדבש ומחזירים לתנור כך עושים כמה פעמים עד שהחלק החיצוני של העוף הופך זגוגי ויפה.


במנה זו יש לנו גם פחמימה וגם חלבון יש לדאוג לאזן את המנה עם מרכיב ירקני















מתכון עבור יינות ביתן - קציצות קרפיון מטוגנות עם ויניגרט עשבי תיבול  
באדיבות צרלי פדידה, שף ויועץ קולינרי יינות ביתן





מצרכים עבור מסה של הדגים:
2 פילה קרפיון במשקל 500 גרם לאחר ניקיון אדרות , קשקשים טחון יש לבקש מהדייג  
6 כפות קמח
2 ביצים
2 כפות פירורי לחם
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות פטרוזיליה
תבלינים פלפל, מלח ומעט פלפל שטה גרוס
6 כפות שמן קנולה לטיגון הדגים

מצרכים לרוטב :
2 בצל סגול חתוכים קלופים וחתוכים לרצועות
4 שני שום קלופות ופרוסות בסכין
1 כפית קמח לעיבוי הרוטב
½  כוס חומץ
½ כפית סוכר
מלח לפי הטעם
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 כוס מים
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות פטרוזיליה
½ כפית כורכום

אופן הכנת קציצות הדג :
1מעבירים דג קרפיון טחון לקערת ערבוב ומוסיפים פטרוזיליה , כוסברה , ביצים , פירורי לחם ותבלינים.
2מערבבים היטב ויוצרים קציצות קטנות ושטוחות
3מקמחים את הקציצות משתי הצדדים.
4ממלאים מחבת עם מעט שמן וכשהשמן חם מטגנים את הקציצות עד לצבע זהוב משתי הצדדים
5מעבירים את הקציצות לנייר סופג ומתחילים בהכנת הרוטב באותה מחבת 

 אופן הכנת הרוטב :


כשהרוטב רותח מוסיפים את הקציצות שטיגנו קודם אל הרוטב ומבשלים למשך כ 20 דקות על להבה נמוכה יש מקשטים את המנה עם רצועות פלפל שחתכנו קודם.
יש אפשרות להגיש חם או קר




 






שנה טובה
ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה