כבד עוף הוא חומר גלם הנתון לחילוקי דעות. יש מי שאוהב את טעמו מאד ויש מי שלא יכל לחשוב על האופציה לטעום את המרקם עוד לפני שדברנו על הטעם.
כבד עוף נחשב לדליקטס. הוא תורם לגוף ברזל, וגם אם נתון לויכוח סביב היותו מקור למטבוליזם של חומרי הפסולת בגוף, ידוע כי הוא מביא להפרשתו דרך מערכת העיכול או השתן. וגם כאשר ברגע נתון יש בכבד כמות רעלים מסויימת, היא לא כזו שעלולה להזיק לבני אדם, הואיל וגם אנחנו יודעים להתמודד עם רעלים אלו דרך הכבד והכליה. אכילת כבד פעם בשבוע עד שבועיים זו מנה מספיקה, בעיקר בשל תכולת כולסטרול גבוהה מאוד פחות בגלל הרעלים.
המרכיבים:
250 גרם כבד
בצל גדול
מלח
פלפל גרוס
שמן זית לטיגון.
אני אוהבת להכין מהכבד צלי עם בצל שאני מזהיבה על אש קטנה במעט שמן זית, כמה שעות לפני ההגשה. טעמו של הכבד יהיה מעולה ככל שנגיש אותו קרוב לזמן ההכנה.
דקות לפני שיושבים לאכול אני מוסיפה את הכבדים למחבט הבצלים שהושחמו מראש
הכבדים עוברים צלייה על אש גבוהה
אני מתבלת במלח ופלפל גרוס ומגישה.
אפשר להגיש עם פירה, עם אורז לבן, עם קינואה או עם סלטים.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה