כשצנצנת העוגיות מתחילה להתרוקן אני ממהרת להכין בצק. את הבצק שהכנתי הבוקר העדפתי להפוך לרולדה ולמלא בריבת שזיפים ושוקולד. אלא שבסופו של דבר מרקם הבצק הכריע את הכף והכנתי גלילי בצק שהפכו לעוגיות נהדרות.
לבצק:
כוס וחצי קמח לבן
2 כוסות קמח כפרי
כוס סוכר
1 אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס קוקוס
2 ביצים
200 גרם חמאה או מזולה
ללוש הכל במקסר ולהניח שעתיים במקרר
לקישוט-שומשום, שקדים מולבנים
ההכנה:
חלק את הבצק לשלושה חלקים
מכל לחלק ללוש וליצור גליל
לפרוס את הגליל לפרוסות (כמו כיכר לחם)
לטבול את הפרוסות בשקדים מולבנים או בשומשום
להניח על תבנית רחבה מרופדת בניר אפיה
לאפות 20 דקות בחום 180 מעלות למשך 20 דקות לערך.
לקרר לגמרי על רשת.
להעביר לצנצנת אטומה.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה