אמא שלי היא אלופת הממולאים. מילדותי ועד היום היא מכינה סוגים שונים של ממולאים.לכל ירק יש את סגנון המילוי שלו. יש עם בשר ואורז ויש רק עם בשר או רק עם אורז. יש עלי גפן ממולאים ברוטב חמוץ, יש כרוב, בצל, פלפלים וחצילים ממולאים ברוטב עגבניות, קישואים ברוטב רימונים אבל המשותף לכולם הוא שהם נמסים בפה וטעימים הרבה יותר ביום שלמחרת...
השבת הכנתי עלי כרוב ממולאים. את תערובת המילוי אני נוהגת להכין בשני שלבים.
בשלב ראשון אני מכינה את כמות גדולה של תערובת בשר. לבשר הטחון הטרי מוסיפה בצל ופטרוזיליה קצוצים דק ותבלינים ומכניסה לקרור. העיסה משמשת אותי למספר מתכונים שאני מבשלת במקביל באותה העת. אותה עיסה תשמש בסיס לקציצות (לפני תוספות נוספות), לקבבים, לממולאים וכו...
עלי כרוב ממולאים:
המרכיבים
עלים שהפרדתי בעדינות מראש כרוב גדול לאחר השרייה קצרה בסיר מים רותחים וסינון.
המילוי
300 גרם בשר טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה
בצל בגודל ביננוני קצוץ
3 שיני שום כתושות דק
פפריקה מתוקה
מעט מלח
פלפל גרוס
חצי כוס אורז לבם שטוף ומסונן.
לערבב את הכל יחד.
שלב המילוי:
על גבי קרש עבודה להניח עלה להוסיף מתוך תערובת המילוי כמות של כף גדושה לקפל מהצדדים ולגלגל ולהניח בסיר כאשר הפתח כלפי מטה
הרוטב:
רסק עגבניות או כל רוטב עגבניות שאתם נוהגים להכין
אני מערבבת עם ציר מרק עוף ותבלינים
חשוב שהרוטב יהיה מתובל ולא סמיך מידי מה ששיאפשר לאורז להתבשל היטב
זכרו: יש לכסות את הסיר בכמות נוזלים מספקת לאפשר את ריכוך האורז ושילוב הטעמים.
טעמו של כל ירק ממולא יהיה משובח יותר ביום שלמחרת. ספיגת הטעמים היא תהליך משמעותי להצלחת המנה. לפני ההגשה אני מקפידה על חימום איטי וממושך (בתנור על חום 100 או פלטה שבת) מה שמעניק את התוצאה הרצויה.
ריקי ברוך
איזה יופי של כרובבבב ריקי יאמיי אימיי
השבמחקלפני חצי שעה בערך התחלתי בהכנות למילוי כרוב
הספקתי להכין רק התערובת עם המון עשביי תיבול
לצערי כבר איו לי כוח להמשיך ((:
נדחה למחר