יום רביעי, 23 בנובמבר 2016

קציצות בשר עם תחתיות פלפל שושקה אפוי ברוטב בצל ופלפלים










השילוב המרתק בין פלפל שושקה לבשר טחון מתקבל בברכה בכל שילוב על שולחן הסעודה שלנו. ההעדפה להימנע מטיגון בשמן עמוק וציפוי בפרורי לחם וביצה מה שמעשיר את המנה בקלוריות מחד וטעם מאידך, נתקלים לאחרונה בבקשה להסתפק בצריבה חיצונית קלה לפני האפייה ברוטב.






מלאכת טיגון הקציצות, היא עבודה מלאה ואני מעדיפה להימנע ממנה ככל שניתן.
השבוע הכנתי את הפלפלים המאורכים- שושקה ארוך בהיר, במילוי בשר טחון טרי, הוספתי תיבול עשיר ואפיתי ברוטב בצל וקוביות פלפלים מה שהעניק לו טעם משובב לב.
בערב הם נחטפו עם פתיתים ואורז. 










המרכיבים:
10 פלפל שושקה גדולים 


לרוטב:
בצל גדול 
3 שיני שום קצוץ
קוביות קטנות מפלפל שושקה אחד (אני השתמשתי בשאריות שלא ניתן היה למלא בבשר 
ציר עוף
תבלינים

הקציצות:
600 גרם בשר טחון טרי 
חופן פטרוזיליה קצוצה
בצל גדול מגורד גס
פפריקה מתוקה
4 שיני שום כתוש
מלח

לערבב את כל מרכיבי הקציצות ולהכניס למשך שעה למקרר.






ההכנה
לחצות את הפלפלים ולגלען מכל שאריות. 
אפשר להכין מכל פלפל 2 או 4 מנות תלוי בגודל המנה שאתם מעדיפים בהתחשב בגודלו של הפלפל. לפעמים קיצרתי את המנה ואת השליש הנותר שמרתי לקוביות הקטנות של הרוטב.

יצרתי קציצות מתוך העיסה המוכנה על גבי תחתיות הפלפלים וצרבתי קלות במחבת משני הצדדים

הערברתי לתבנית פיירקס ושפכתי מעל את הרוטב המבושל
כיסית בשקית קוקי!!! הכנסתי לאפיה על 200 מעלות למשך שעה. 

































רוטב:
להכנת הרוטב יש לטגן קלות במעט שמן זית את קוביות השום והפלפל. 
להשחים בניפרד פלחי בצל שלם ולחבר ביניהם
להוסיף ציר עוף ותבלינים
להביא לרתיחה של 5 דקות
לשפוך מעל תבנית הקציצות ולהכניס לתנור מכוסה בשקית קוקי (כמות שהיא סגורה, שטוחה)










                                        יתרונה של המנה בשרית שאינה מכבידה. 











ריקי ברוך



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה