יום חמישי, 10 בנובמבר 2016

מרק ירקות וכופתאות בשר







אני מרבה להכין מרקים מסוגים שונים על בסיס ירקות ירוקים וכתומים ולהסמיך אותם במיני קטניות או מעט אטריות עבות. מרק ירקות בתוספות יכול להיות מנה משביעה בכל ארוחה ולא רק בימי החורף.







ההזמנה של בתי למרק ירקות ללא תוספת קטניות באה במטרה שישמש עבורה כסוג של תוספת (יותר מאשר מרק) הביאה אותי להכנת מרק הירקות הזה בתוספת קציצות -כופתאות בשר טחון על בסיס בשר, פטרוזיליה, תבלינים ובצל.











שלב א 
הכנסתי לסיר עמוק כמות גדולה של ירקות שקצצתי במעבד מזון:

ראש כרוב בינוני
3 בצלים
גבעולי סלרי 
6 גזרים קלופים
4 קישואים
פטרוזילה


שלב ב
ראש כרובית מפורק לפרחים
כופתאות בשר טחון (בשר טחון בצל ופטרוזילה קצוצים, תבלינים, כף פרורי לחם)


ההכנה
בשלתי על אש גבוהה את כל הירקות בתוספת המים עד לרתיחה. הוספתי מלח ופלפל גרוס.
אחרי מחצית השעה פרקתי ראש כרובית גדול לפרחים קטנים. שטפתי והוספתי לסיר המרק.

גלגלתי כדורי בשר טחון - כופתאות מתוך תערובת שהכנתי מבעוד מועד והכנסתי הישר לסיר המרק שהתבשל על אש נמוכה. טעם הכופתאות השתלב בטעם הירקות והעניק להם ניחוח אחר. 
בשלתי 10 דקות נוספות על אש קטנה. כיביתי את הלהבה וכיסיתי שימשיך להתבשל בחום.







מנת ירקות וחלבון ללא תוספת פחמימות  




  שלב הוספת הכופתאות








אפשר להוסיף למרק 300 גרם עדשים אדומות כבר בשלב הראשון של ההרתחה. המרק יצא טעים עוד יותר 

 עדשים נפלאות שקניתי בעדן. 










ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה