השבוע עליתי לירושלים והתארחתי במלון פרימה פארק המציע חווית אירוח שנוגעת בריח, בטעם ובהשראת יינות הרי יהודה.
בכניסה למלון קדמו את פנינו כוסות יין צונן שטעמו מעניק חוויה ראשונית לבאים. לובי בר המלון מעוצב בהשראת מרתפי היין.
כורסאות עגולות המקובצות כאשכולות ענבים ולצידן כסאות בצבעי סגול ובורדו כצבע היין.
במרכז הלובי ניצב שולחן אבירים גבוה עשוי עץ עתיק, סביבו התקבצנו לאחר ארוחת הערב והשתתפנו בסדנת טעימות יין "משכרת" מפי סומלייה מוסמך יאיר גת.
סביב אותו שולחן נערכות הדרכות מידי חמישי בערב, והן מלוות בטעימות של מיטב היינות מיקב היוצר שבאזור הרי יהודה.
ארוחות המלון מתקיימות ב"צל הכרם", פטיו גדול הממוקם במרכז המלון משמש גם מרכז אירוח ואירועים. בנוסף לערבי הטעימות והשקות היין שמתקיימות במלון,
מוזמנים באי המלון לסיורים מודרכים ביקבים ובעיר. (בסיור בו לקחתי אני חלק בקרנו בשכונת נחלאות ובמחנה יהודה)
רשת מלונות פרימה נחנכה במחצית המאה שחלפה בתל אביב, בשנת 1962 פתח שעריו מלון פרימה אסתור שנרכש על ידי הנרי מוסקוביץ ניצול שואה, ציוני נלהב,
שגמל בליבו להשקיע בקידום התיירות בישראל והוא שייסד את רשת המלונות המונה כיום 14 מלונות: בערים באילת, בירושלים, בים המלח, בטבריה, בתל אביב
ובנוסף להם שני מלונות עסקים: ברעננה ופתח תקווה. 14 מלונות קונספט שכל אחד מהם ניכר בייחודו ובתמהיל השרות שהוא מציע ללקוחותיו.
לפרימה רויאל בירושלים קונספט של תרבות, קלאסיקה ואומנות. לפרימה מיויזק באילת קונספט של מוזיקה. לפרימה תל אביב קונספט של אמנות והעיר הלבנה (כמה מדוייק!)
ובים המלח פרימה ספא קלאב בקונספט של רוגע הכולל סדנאות, טיפולים, ברכות מי מינרלים, ספא והדרכות לתזונה בריאה.
בארבע השנים האחרונות ממנכ"ל את הרשת אבי דור, שרכש ידע וניסיון עשיר לאורך שנות עיסוקיו בתחום המלונאות.
חווית השהיה שלנו במלון היתה בשתוף פעולה מבורך עם יקב היוצר ובטעימה ממבחר היינות שמתוצרתו. בסדנת הטעימות שהעביר יאיר גת, כתב יין "טיים אאוט",
"סנהדרינק", כותב ועורך "מדריך היין הישראלי החדש, גם טעמנו והעשרנו את הידע בתחום.
שאלתם פעם את עצמכם-למה אנחנו טועמים יין?
בסדנה הבנתי שיש סיבות לרוב ובינהן להשוות בין יינות, לאתר פגמים, ליצור פרופיל שיווקי ולהתאים יין לאוכל.
ומסתבר שיש סוגים טעימה שונים:
טעימה טכנית במטרה לזיהות את הסגנון,טעימה מקצועית שהיא בעצם ביקורת איכות, טעימת עיתונאים/ בלוגרים: מה שמסייע באיתור מגמות וכמובן טעימת צרכנים
כשהמטרה: חינוך ושיווק.
כמה שלבים לטעימת היין:
שלב התוויות: הקדמית והאחורית, שלב המראה, שלב האף: ניקיון, עוצמה, התפתחות ואופי,
שלב הפה: מתיקות, חמיצות, טאנים, גוף, אלכוהול, סיומת ומסקנות: האם מרכיביו של היין מאוזנים, איכותו ומותאמותו לשתייה.
יקב היוצר הוא יקב בוטיק משפחתי שנוצר משיתוף פעולה בין משפחת שור, משפחת ייננים וותיקה המייצרת יין משנת 1847, לבין פיליפ ליכטנשטין, יינן צרפתי
מהמוערכים בארץ שעלה לישראל עם החלום לייצר יין איכותי. היקב מאמין שיין הוא יצירת אומנות והיינן הוא זה שיוצר אותה.
תנאי גידול מיטביים לכל גפן וגפן.
בתכנון היין שם לעצמו ליכטנשטיין כמטרה לתת לטעם הפרי לשלוט בתמהיל הטעמים, על פני הדומיננטיות של טעמי העץ. יקב"היוצר" פיתח מומחיות ייחודית בזנים ים-תיכוניים הנפוצים בעיקר בדרום צרפת, איטליה וספרד, הבאה לידי ביטוי בסדרת 'ליריקה' הים תיכונית שמציג היקב. היין מתוצרתו מופץ בארץ ובעולם, ומהווה עדות וחותם איכות לתעשיית היין הישראלית. טעמו הנגיש מחד של היין ומגוון הזנים מאידך קולעים לטווח רחב של קהלים ואוהבי יין מכל העולם משבחים אותו.
מוסקטו, 2017
היין בעל צבע צהוב בהיר, מאוד פרחוני עם ניחוח של ורד, לבנדר ולימונית ופירותי- לימון ואשכולית, יין מבעבע מתקתק ורענן.
סדרת בראשית
הזנים השונים נוצרו מכרמים רעננים מצפון הארץ ועד דרומה. תחילתה של יצירת בראשית נעוצה באופן גידולם הייחודי של הכרמים המספק ליינן את חומרי הגלם הראויים ביותר.
סדרת VIRTUOSO
סדרת VIRTUOSO
הסדרה הקלאסית המבוססת על שלושה זנים אדומים מובילים: קברנה סוביניון, מרלו ושיראז. ויין אחד לבן- הגוורצטרמינר. היינות מתיישנים במשך תשעה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. הסדרה בעלת עיצוב בקבוק ייחודי הנוטל השראה מעולמות המוזיקה וכלי הנגינה.
סדרת SPECIAL EDITION
סדרת SPECIAL EDITION
סדרת הפרימיום של יקב היוצר, מבוססת על שלושה זנים אדומים מובילים: קברנה, שיראז ומרלו ועל שני יינות לבנים - שרדונה ורוזה. היינות מתיישנים במשך 9 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
סדרת Lyrica
סדרת Lyrica
הסדרה הים תיכונית עטורת הפרסים, יינות הסדרה נוצרו ממבחר זני ענבים שמוצאם באגן הים התיכון ומתאימים מאד לאקלים הישראלי בהם: מורבד, סירה, ארגמן, ארמוני, GSM. הענבים מגיעים מכרמים באזור הכרמל וסביבת הר תבור שבגליל העליון. היינות מתיישנים במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
סדרת Auteur
סדרת Auteur
סדרת יינות עטורת פרסים, יצירה אישית ייחודית של יינן היקב, פיליפ ליכטנשטיין. היין מהווה תוצר של בחירותיו של היינן, ללא מגבלות של אזורי גידול, זני ענבים וטיפול בכרם, ולפיכך מהווה ביטוי אישי שלו. שם הסדרה AUTEUR- (יוצר בצרפתית) , מבטא קשר מיוחד זה בין היינן היוצר לבין היין. היינות מתיישנים במשך 24-26 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
בעשור האחרון זכו יינות היוצר בתחרויות יין ביניהן:VINUS Argentina, אשכולות הזהב, טרה וינו ובסט ווליו.
בעשור האחרון זכו יינות היוצר בתחרויות יין ביניהן:VINUS Argentina, אשכולות הזהב, טרה וינו ובסט ווליו.
לקראת סוף חודש יולי בימים ב-26-28.7 מציע מלון פרימה פארק בירושלים סופ"ש של חגיגת בירות בוטיק, יינות מובחרים וסיפורים מתובלים על ההווי בירושלים.
ביום חמישי, 'בירה ונגילה': מתחילים בערב בלאונג' בר הכרות וטעימת בירות מהמובחרות ביותר בסצנת בירות הקראפט (בוטיק) המקומית בלווי הסברים, סיפורים ואנקדוטות על הבירות השונות ועל מבשלות הבירה שמאחוריהן. הערב מועבר ע"י מומחה לבירה מטעם 'גלן' ו'בירתנו' – מרכז הבירה הירושלמי. נלמד כיצד מכינים בירה, כמה סוגי בירות ישראליות יש, מה מייחד כל אחד מהם, ותטעמו הרבה בירות בטעמים מיוחדים.
ביום שישי, 'יין ישמח לבב אנוש': אחרי ארוחת הבוקר נמשיך לסיור מודרך בחבל היין בהרי יהודה. הסיור כולל טעימות יין, נשנושים, גבינות והרבה נחת. נגלה את עין כרם המתוקה, בכפר אותנטי עתיק וקסום מוקף יערות, כנסיות ובתים עתיקים שוכנת חנות שוקולד וגלידריה חלומית. נגלה כארבעים סוגי פרלינים, טראפלס, פירות יבשים בשוקולד, יינות, קפה מצוין ונטעם גלידה איטלקית- ביתית אמתית. בערב ממשיכים במסורת "יין ישמח לבב אנוש" , ניפגש בלאונג' בר לערב טעימות יינות מובחרים, בליווי נשנושים וסיפורים מעניינים בהנחיית דקל כהן, יועץ ומומחה ליינות.
ובשבת, 'סמטאות העיר': בשעה 12:00 סיור מודרך עם יהושוע הירש, סיור רגלי בעקבות דמויות מרתקות, בתים, סיפורים, אגדות אורבניות, וההווי בשכונות בלב העיר 'נחלאות'. (יופי של מדריך ויופי של סיור!)
החל מ - 652 ₪ לזוג ללילה על בסיס לינה וארוחת בוקר
לפרטים נוספים הכנסו לכאן ולמבצעים הכנסו לכאן
9995*
/ 03-5522220
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה