יום רביעי, 17 ביולי 2019

רולדות בצק שמרים קר עם טחינה וסילאן ופוקצ'ה עם טחינה גולמית - הכל אני יכול בחופש הגדול.











האמת היא שאצלנו כל הזמן תחושה של החופש הגדול כי אחרת איך אסביר את העובדה שאוכלים כאן טחינה כל השנה?








כמו בכל השנה כן גם עתה, בימי הקיץ המהבילים, משווקת אחווה טחינה גולמית ללא מלח. הטחינה טבעית,  ללא תוספת נתרן ועשירה בערכים בריאותיים בהם סידן, ברזל וסיבים תזונתיים. אני נוהגת לשלב את הטחינה באופציות רבות של תבשילים ומאפים, קרים וחמים, מגישה כמטבל עם לימון, מלח, מים ושום. לפעמים הבת שלי אוהבת לפזר מעל הסלט ישר מהקופסה כי זה הכי הכי טעים!






אמש לקראת ארוחת הערב המשותפת כמו בכל סוף יום הכנתי פוקצ'ות מבצק שמרים מהיר הכנה, כיסיתי בירקות מאודים ושבי תיבול ועם ההגשה זילפתי כמות נדיבה של טחינה שהכנתי עם מים ולימון והגשתי עם סלט ענק.

למנה המתוקה נגיע בהמשך... 




 




בנוסף, משווקת אחווה ממרח טחינה עם סילאן. אני אוהבת להשתמש בה במאפים מה שמעניק להם טאצ של שומשום עמוק והופך אותן נימוחות עוד יותר.

ממרח הטחינה סילאן עשוי מטחינה משומשום מלא, מכיל 67% טחינה משומשום מלא דלת נתרן, מכיל סילאן וסוכר קנים חום, ללא כולסטרול, דל בנתרן, ללא משמרים, ללא צבעי מאכל וללא שומן טרנס. הממרח עשיר בערכים תזונתיים באופן חריג: 578 מ"ג סידן, 5 מ"ג ברזל, 10 גרם סיבים תזונתיים, 15 גרם חלבון ממקור טבעי ומתאים לטבעונים. ממרח טחינה עם סילאן נהדר כממרח מתוק בכריכים לילדים בימי החופש ובמהלך הלימודים.
להשיג ברשתות השיווק המובחרות. 







את בצק השמרים הקר לא הכנתי כבר זמן רב ובסוף השבוע הייתה לי הזדמנות להכניס אותו בערב למקרר ולאפות "על הבוקר" עוגת שמרים מושלמת "שנחטפה" על ידי בני הבית ואפילו על ידי השכנים... הניחוח שמילא את הבית "דלף" החוצה והשכנה הגיעה מיד והשתתפה באהבה בחגיגה.
המלית ברולדות היתה הפעם מפתיעה שלבתי ממרח שוקולד ועליו ממרח טחינה וסילאן רגעים ארוכים מסתבר שהם לא הצליחו לנחש מהו הטוויסט המושלם בטעם ואני הסכמתי לגלות שערבבתי את ממרח השוקולד עם ממרח טחינה וסילאן של אחווה.
בשבת הבאה כבר אכין כפל מנות... (אכין 4 רולדות)






4 רולדות שמבצק שמרים קר
(אני הכנתי מחצית הכמות לשתי רולדות) 

לבצק:
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים או כף וחצי שמרים יבשים
2 כוסות חלב
400 גרם מרגרינה/חמאה
חצי כוס סוכר
4 ביצים

ההכנה: 

להרתיח חלב ומרגרינה/חמאה לערבב ולצנן.
להכניס לקערה את שאר החומרים להוסיף את החלב הפושר וללוש בכף עץ תחילה לבצק חלק.
לכסות בניילון ולקרר במשך לילה שלם
למחרת לחלק לשמונה חלקים. לרדד כל חלק לעלה למרוח חמאה רכה לפזר מחומר המילוי ולגלגל.
מכל 2 גלילים לעשות צמה. להרתיח שוב, לאפות בחום בינוני שלושת רבעי שעה.
לשפוך את רוטב הציפוי.

המילית

צנצנת ממרח שוקולד מכל סוג 
ממרח טחינה וסילאן של אחווה

ציפוי:

לבשל בקלחת רבע כוס מים +מיץ מלימון אחד + רבע כוס סוכר. לשפוך על העוגה החמה.
























ריקי ברוך


















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה