אני אוהבת עוגות מהירות הכנה שטעמן אינו מסגיר את העובדה שהושקעו בהן דקות הכנה בודדות.
השילוב בין צבעו הצהוב של התפוז וטעמו המושלם של השוקולד המריר הם מהמועדפים על בני הבית שלי.
שתי ביצים נותרו הבקר במקרר אחרי שתבנית שלמה נפלה והתנפצה במקרה כאשר מי מבני הבית פתח את דלת המקרר שלא באשמתו... שתי ביצים ואני עוד לא יצאתי לקניות נוספות כך שהייתי אמורה להסתפק במה שיש. ואכן לפי המוגמר אכן הספיק.
המרכיבים
2 ביצים גדולות
2 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח תופח
200 גרם שוקולד מריר שבור גס
2 כפות מיץ פריגת קפוא מהול במים חמים-סה"כ כוס מיץ.
אפשר כמובן ועדיף מיץ תפוז סחוט טרי.
ההכנה
בקערת המקסר או ביד מערבלים על מהירות קטנה את הסוכר, השמן, הביצים וסוכר הוניל לתערובת אחידה.
מוסיפים לסרוגין את הקמח ומיץ התפוזים ולבסוף את שברי השוקולד המריר.
חשוב שלא ערבב יתר על המידה!
משמנים 2 תבניות מלבניות ומעבירים את תכולת התערובת. ניתן לשלב גם בתבנית שקלים לאפות אותן כיחידות קטנות של מאפינס.
אופים בתנור שחומם מראש 170-180 מעלות עד שקייסם שננעץ יוצא יבש.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה