יום שני, 27 בפברואר 2017

המעמולים של אתי



את המעמולים של אתי טעמתי ב"שבת חתן" במשפחה. לא זוכרת שאי פעם היה סוג של מעמול שהתלהבתי ממנו מחוץ למעמול שמכינה אמי בקפדנות יתרה עד שהם נראים כאילו נוצרו במפעל תעשייתי או קונדיטוריה מקצועית. 

משהו במראה הלא מושלם של המעמולים שהכינה אתי לשבת החתן של אחיינה סקרן אותי והחלטתי לשתף אתכם במתכון ובאומנות היצירה בזמן הכי מתאים בשנה ולקראת חג הפורים.









המרכיבים
1 קג קמח תופח
300 גרם חמאה (אפשר לשלב מחמאה וחמאה) 
5 כפות סוכר
3 חלמונים
קליפת תפוז מגוררת
1 שמנת חמוצה


למלית
חצי ק"ג תמרים ללא חרצנים
אבקת סוכר לפיזור


ההכנה
1.ללוש את הבצק לעטוף בניילון ולהשאיר לפחות 5 שעות במקרר. אני עוזבת למשך לילה.
2. למחרת יש לקרוץ עיגולים מכל כמות הבצק
3. לקחת כל עיגול לחורר עם האצבע ולתת מקום להכנסת התמרים. לסגור תוך כיווץ הבצק כלפי המרכז.
4. לסדר על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת פינצטה למעמול צובטים את הכדור מסביב לכל הרוחב וגם מלמעלה ליצירת הדוגמה.
5. אופים בחום של 170 מעלות כ-20 דקות. 
6. מצננים וזורים מעל אבקת סוכר.
7. שומרים בצנצנת/קופסא אטומה







 מעמולים ו"עוגיות בעבע" של אתי






חג שמח




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה