גדלתי על בצק העלים של אמא. אין דומה לו ואין מקביל לטעמו המושלם. מיום שאני זוכרת את עצמי ועד לרגע שעזבתי את בית הורי לאחר הצבא, הייתי מתעוררת בבכל שבת ב 9:00 בבקר כשניחוח הבורקס ממלא את הבית ומזכיר לי שבעשר בדיוק כולנו יושבים לשולחן. גם אני כבת נאמנה נהגתי להכין בצק עלים בייתי ולמלא אותו ממש כמו אמא בגבינות, בשר או מתוקים. אלא שעם השנים הפכתי יעילה קצת יותר לנוכח ההיצע המעולה שמציע מקרר הקפואים במרכול.
השבוע הגיע להתנסות בצק עלים חדש מבית מעדנות. בצק עלים מופחת שומן המביא עימו בשורה חדשנית למי שמעוניינים להפחית את כמות השומן באוכל. (מי לא?)
בנפלאותיו של בצק העלים אנו יכולים לערוך שולחן של מטעמים מתוקים ומלוחים גם יחד. קינוחים בשילובי קרמים, גלידות, אגוזים, סירופים, שוקולדים, ממרחים, פירות טריים ומיובשים ואחרים לצד מנות המשלבות בשר, עוף, דגים, טונה, אבוקדו, גבינות, תפוחי אדמה, בטטה, תרד, ארטישוק והיד עוד נטויה.
לאחר הפשרת הבצק בחרתי להכין לבבות בצק עלים לValentine Day שהוא גם יום הולדתה של בתי הבכורה. השילוב המושלם.
לבבות בצק עלים לValentine Day
חבילת בצק עלים מופחת שומן של מעדנות. מופשר.
חלמון ביתה להברשה
המלית:
פירה מתפוח אדמה בינוני מבושל
100 גרם גבינה בולגרית מגוררת על מגרדת גסה
3 כפות קוביות בצל שהזהבו במחבת עם מעט שמן זית
2 כפות גבינת שום שמיר (5%)
לערבב הכל יחד
ההכנה
לפתוח את בצק העלים ולסמן לבבות בחותכן
להניח במרכז כל לב כמות מהמילוי
לכסות עם שכבת בצק נוספת
לחתוך את הלב
להעביר לתבנית מרופדת עם ניר אפייה
להבריש עם חלמון ביצה ולפזר שומשום
לאפות 170 מעלות עד הזהבה.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה